Historiek Taptoe

Het huis-aan-huisblad Taptoe Meetjesland is al sinds november 1972 een fenomeen in het Meetjesland. Het blad combineert een creatieve, gevarieerde commerciële inhoud met een sterke, vaak gedurfde redactionele aanpak.
Wekelijks wordt gespeurd naar ludiek of frappant plaatselijk nieuws dat de lezers dan voor het eerst onder de neus krijgen.
Deze nieuwsberichten gecombineerd met het gegeven dat zowat 80 % van alle Meetjeslandse handelszaken - daaronder ook notarissen, interim- en immobiliënkantoren en begrafenisondernemers - hun berichten en publiciteit massaal aan Taptoe toevertrouwen, zorgt wekelijks zowel journalistiek als commercieel voor zo’n vloed aan plaatselijk nieuws dat Taptoe veruit het populairste en meest gretig gelezen reclameblad van de streek blijft.
Fotobladzijden met redactionele uitleg rond nieuwe of vernieuwde zaken, themapubliciteit rond tuin, Kerst, Moederdag, Valentijn of de vakantie, of een telkens nieuwe bundeling van tweedehandswagens… u vindt het allemaal in Taptoe Meetjesland.

Stichter en uitgever Piet De Baets was in den beginne zelf ooit beroepsjournalist, en dat merk je aan de invulling van het blad, dat wekelijks in bijna 49.000 brievenbussen gedropt wordt in een 16-tal kleinere gemeenten rond Eeklo en Maldegem. Achttien maal per jaar wordt het verspreidingsgebied uitgebreid tot 75.130 exemplaren en wordt dan ook in de bussen van de gemeenten Groot-Evergem, Groot Assenede, Lovendegem, Knesselare/Ursel, Oedelem, Moerkerke en Sijsele gedropt.

Alle exemplaren worden wekelijks apart deels met eigen dragers en verder met de post stipt aan huis bezorgd.
 
Klanten worden op kantoor door de directiesecretaresse, of bij een privébezoek aan huis door de wervingsverantwoordelijke geadviseerd en begeleid bij de opstelling van hun publiciteit, om zo tot het fraaiste resultaat en de beste respons te komen. Een eigen zet- en ontwerpteam zorgt voor de opmaak van alle advertenties.

Een schare van vaste correspondenten onder de leiding van de uitgever/hoofdredacteur staat in voor het wekelijkse streeknieuws en de teksten van publicitaire reportages. Geen wonder dat de mensen al jarenlang op dinsdag en woensdag verlangend uitkijken naar de komst van dit uitermate populaire medium van hun streek…

Contacteer ons vrijblijvend

Woont u buiten onze bedeelzone en wil u toch Taptoe ontvangen?
Informeer dan naar onze abonnementformule.