Deken André Dellaert en zijn team hebben voor de Kaaifeesten 2011 opnieuw een gevarieerd programma uitgestippeld. Het wordt tijdens het eerste weekend van oktober weer drummen in de Eeklose volkswijk. De jeugd komt op vrijdag aan bod met een kindershow en Jong Geweld. Op zaterdag en zondag geven grote namen als Bart Kaël, Willy Sommers en de eigen Tom Dice in de feesttent present. De zondagse Rommelmarkt breekt nu al alle records en op maandag komen de senioren aan bod. ‘Bij ons kun je nog genieten van een pint of een frisdrank aan de democratische prijs van anderhalve euro, en dat is uniek’, weet een tevreden André Dellaert.

De Kaaifeesten kennen dit jaar al hun vierentachtigste editie. ‘En we blijven na al die jaren nog altijd onze oorspronkelijke doelstelling trouw’, aldus Dellaert. ‘ Namelijk het steunen van de zwakkeren en zieken in onze wijk. Dankzij de opbrengst van onze feesten kunnen we daar verder werk van maken.’ En die Kaaifeesten kondigen zich weer groots aan. Het feestcomité bokste opnieuw een goedgevuld programma in elkaar. André Dellaert: ‘ De jeugd kan al zijn hart ophalen op vrijdagavond 30 september met Jong Geweld, een wedstrijd met vier categorieën waarin de winnaar van elke categorie een award en 150 euro opstrijkt. De genomineerden worden op de avond zelf gewikt en gewogen door vier jury’s: de jeugdraadjury, de persjury, een facebookstemming en uiteraard de publieksjury tijdens de awardshow. Na de prijsuitreiking gaat de Nacht van de Jeugd verder en is er vanaf 21u een fuif met DJ’s van Studio Brussel. De ingangsprijs voor de fuif bedraagt vijf euro.’

GRATIS: De allerkleinsten komen op zaterdagmiddag om 14u aan bod met een kindershow. Er is gratis toegang en ook een geschenk voor de kinderen. Maar ook het grote publiek wordt op ’t Kaaiken nooit vergeten. André Dellaert somt de namen van de vedetten op die naar de vergrote feesttent afzakken. ‘Op zaterdag hebben we Swoop, Frank Galan& Christel, Christoff & Lindsay en Nicky Bandera. Op zondag hoeven we zeker niet onder te doen met namen als Tom Dice, Bart Kaël en Willy Sommers. Voor deze optredens is de toegang, naar aloude traditie, nog steeds gratis en bier en frisdrank kost anderhalve euro. Waar elders vind je dat nog?’ vraagt André Dellaert zich af. ‘Ondertussen is op zondag één van de grootste rommelmarkten in Vlaanderen aan de gang. Volgens onze marktleider Dirk Mussche stevenen we af op een record aantal standhouders. Op maandagnamiddag tenslotte denken we aan de senioren. Voor de prijs van 2,5 euro krijgen de ouderen een heleboel artiesten voorgeschoteld zoals onder andere Danny Fabry. In de prijs zijn ook boterhammen en twee tassen koffie inbegrepen. Kaarten voor die seniorennamiddag kunnen bij mij afgehaald worden. We sluiten op maandagavond onze Kaaifeesten dan af met een blijspel en een aansluitend optreden van Danny Brendo. We hopen op mooi weer en dan wordt het weer drummen op ‘t Kaaiken, dat eerste weekend van oktober’, aldus deken André Dellaert. (Ives Boone)