• Lembeke
07/05/2018

Patrick Van Hoorebeke, sinds twee jaar uitbater van restaurant ‘Dennebos’ in de Eeklose Peperstraat, zorgde voor een kleine happening in de Meetjeslandse horecawereld toen hij onlangs de eigendom kocht met daarin het reeds twee jaar gesloten restaurant “De Goesting”, langs de baan Eeklo-Lembeke (Eeklostraat).

Inmiddels opent hij deze week donderdag de zaak opnieuw onder de naam “’t Lembeeks Hof”. Ooit was daar dancing Black Beauty, later het Fonduehuisje gevestigd.
Met een capaciteit van 200 personen kan Patrick hier zijn succesformule uitvergroten met voortaan op zondag naast een uitgebreid ontbijt gevolgd door een brunch, ook tearoom en dansnamiddag. En nieuw is ook de formule “à volonté”…
Van Hoorebeke liet er geen gras over groeien. In een goede drie weken tijd renoveerde hij de hele inboedel met nieuwe keuken, nieuw interieur met andere tafels en stoelen, nieuw servies en bestekken en opsmuk van de parking voor de deur.
Dit alles in het verlengde van zijn huidig restaurant Dennebos, al lang te klein (65 personen) voor zijn succesvolle aanpak. De Dennebos zal voortaan gesloten staan, klaar voor overname. ’t Lembeeks hof biedt plaats voor 200 personen, exclusief dansvloer. Buiten staat een professionele BBQ klaar voor een zomers tussendoortje.

Nieuw concept
Van Hoorebeke heeft wel een eenvoudige nieuwe conceptformule voor ogen. Zo zal hij alleen open zijn op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.

Op vrijdag en zaterdag opent hij vanaf 17.30 u. en is het aanschuiven aan een uitgebreid zelfbedieningsbuffet à volonté voor 25 €. In het buffet met soep, warme en koude schotels met vis en vlees is een halve fles wijn of water per persoon inbegrepen. De schotels worden begeleid van frietjes, puree of krielpatatjes en een groentenkrans.
Desserts en andere dranken kunnen (betalend) bijbesteld worden.

De zondag begint reeds om 8.30 u (tot 10.30 u) met een luxe ontbijt, terug à volonté (zelfs cava !) aan 15 €. (kinderen -12 jaar aan 8 €). Op de ontbijttafel volgende keuzes: een assortiment van boterkoeken, glutenvrije broodjes, sandwiches en 7 soorten brood, gerookte zalm en als beleg keuze uit confituur, hesp, honing, choco, kaas, charcuterie en gekookte eieren, en als drank kiezen uit koffie, thee, vers fruitsap, chocomelk, yoghurt met muesli, cava !

Om 12 uur begint stipt het zeer uitgebreid brunchbuffet aan 25 € zoals hierboven op vrijdag en zaterdag beschreven.En van 14 uur tot 19-20 uur start een dansnamiddag met deejay en gratis entree. Wie tussendoor een versnapering wil kan zich tot 18 uur verlustigen aan een tearoomformule met wafels, ijskreem en keuze uit biscuittaarten.

Op maandag wordt het programma van zondag herhaald vanaf 12 uur met het middagbuffet (nu slechts 15 € ipv 25, de halve fles wijn valt weg). Nadien vanaf 14  uur gratis dansnamiddag en tearoom. Voor danslustigen is het voorafgaand buffet niet verplicht !
Gezien nu al de eerste openingsdagen tot en met Moederdag (13 mei) volledig volzet zijn, lijkt het duidelijk dat de nieuwe formule van Patrick aanslaat. Het is dus geraadzaam zoveel mogelijk vooraf te reserveren om zeker te zijn van een plaats…

Piet De Baets