• Meetjesland
02/10/2022

Het nieuwste boek van Taptoe dat vorige week als eindejaars cadeauboek werd gelanceerd, blijkt succesvol te zullen worden. Al na twee dagen, Taptoe was nog niet overal bedeeld, hadden al 135 geïnteresseerden ingetekend via de daarvoor speciaal ontwikkelde website
www.omasreceptenboek.be.
Het boek met fraai gekartonneerde kaft en 220 blz. dik, bevat 75 (streek)gerechten uit ieders jeugd die voor het eerst gebundeld werden. Daaronder zowel soepen, lichte maaltijden, hoofdgerechten als veel desserts, allen recepten die nog altijd in menige keuken met veel nostalgie (kunnen) worden klaargemaakt. Denk aan vlaai, broodpudding, smoelpap, kneutels en oliebollen, maar ook aan grootmoeders konijn, bloedworst met appelen, Vlaamse hutsepot, prei op Vlaamse wijze en ‘erreweetsoepe’. Eenvoudige maar immer lekker gebleven gerechten uit (groot)moeders keuken, een zeldzaam maar eenvoudig item tussen het grote aantal kookboeken van keukenmeesters.
Het boek kost 29 €, inclusief verzendingskosten, maar potentiële lekkerbekken kunnen tot eind oktober intekenen aan de lanceringsprijs met 6 € korting. ‘Oma’s receptenboek’ wordt dan half december gratis per post thuis bij de intekenaars afgeleverd. Zie een uitgebreide en geïllustreerde samenvatting met bestelprocedure op blz.8 en 9 verder in dit nummer.