• Maldegem
06/02/2022

Maldegem haalt vanaf 11 februari
(16 u) niet alleen een schaatspiste naar de Markt, maar doet daar ook de hype van de ‘Ice Bumper Cars’ bovenop.
Tijdens de kerstvakantie waren de ‘botsauto’s op het ijs’ al een echte hit op de kerstmarkt van Knokke. Burgemeester Bart Van Hulle zag het succes, en wou de attractie ook in zijn gemeente.
“Dit jaar zorgen we voor iets extra’s”, zegt de burgemeester. “Ice Bumper Cars’ zijn een soort autoscooters op dikke luchtbanden, waarmee je over het ijs kan glijden. De trend komt overgewaaid uit Amerika.” Een botsauto op het ijs bedien je met twee hendels. Zo ga je vooruit, maak je pirouettes en kan je bochten nemen. Je kan ook anderen wegduwen, en dat zorgt voor grappige taferelen. De botsauto’s zijn wel maar toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar.
Nul euro
Het was de firma Alain Dagraed van het Knokse IceTime die de concessie ijspiste voor vier jaar lang binnen haalde voor nul euro. De firma baatte de ijspiste in het verleden al uit en was nu de enige kandidaat voor de concessie
Toch is burgemeester Bart Van Hulle tevreden. “De ijspiste is een traditie in onze gemeente en bovendien een aantrekkingspool, zelfs voor mensen buiten onze gemeente’”, zo vindt hij.
(PDB)