• Damme

In het woonzorgcentrum Huyze Den Hoorn werd vorige week een bijzonder jubileum gevierd met een dubbel feest. Cecile Reynaert vierde er haar 100ste verjaardag en samen met haar echtgenoot Noël Sergeant ook haar 65-jarige huwelijksjubileum !

Cecile werd geboren op 12 december 1919. Ze groeide op in een gezin van 14 kinderen, 2 meisjes en 12 jongens. Al haar broers en zussen zijn al overleden. Haar vader werkte in een fabriek in Beernem. Haar moeder was huisvrouw en overleed al op jonge leeftijd. Cecile is opgegroeid bij een tante. Ze ging tot haar 12 jaar naar school.
Ze huwde op 6 december 1954 met Noël Sergeant met wie ze samen in het woonzorgcentrum verblijft. Ze vierden recent hun briljanten huwelijksjubileum. Ze leerden elkaar kennen omdat ze buren waren. Samen baatten ze een traiteurzaak uit. Ervoor hadden ze een slagerij. Ze hebben beiden veel gewerkt in hun leven. Ze woonden in Beernem en kregen twee kinderen, Marleen en Romain. Er volgden ook verschillende kleinkinderen. Cecile is een opgewekte vriendelijke sociale vrouw die ook nu nog helpt met kleine huishoudelijke taakjes zoals ‘s morgens de was plooien. Verder rust ze veel in de zetel, naast haar man Noël. Breien kan Cecile ook nog goed en in de zomer zit ze graag te genieten buiten in de zon.
Ze werden in de bloemetjes gezet door waarnemend burgemeester Eveline Van Quekelberghe (links op de foto), kregen geschenken van het koningshuis en een tinnen schaal van de gemeente Damme voor 100-jarige.

(PDB)