• Sleidinge

Wielertoeristenclub ‘GHOSTBIKERS’ Sleidinge (170 leden) vieren hun 10-jarig bestaan met een wielerhappening op zaterdag 16 en zondag 17 maart! Er worden maar eventjes meer dan 1.000 deelnemers verwacht, waaronder enkele bekende oud-wielervedetten.

De start is telkens bij Marc Van Wiemeersch (zelf een fanatiek wielertoerist), Eeksken 5, Sleidinge waar ook een grote tent zal zijn opgesteld. Er is voorzien in gratis fietsbewaking, kleedkamers met douches voor dames/heren, afspuitstand, uitgebreide bevoorradingen en ruime parking.
Op zaterdag 16 maart zijn de keuze-afstanden 62, 98 en 146 km. De tocht van deze laatste twee gaat o.m. over de Berendries. Op zondag 17 maart zijn de afstanden 62 en 98 km.
Deelnamegelden gaan naar een goed doel. Er zijn 10 waardevolle prijzen ter waarde van 250 euro te winnen en elke deelnemer ontvangt een attentie!
Meer info op website www.ghostbikers.be.

Sportieve club
In november 2009 zag wielertoeristenclub Ghostbikers uit Sleidinge het levenslicht.
Het basisprincipe van de club is “samen uit, samen thuis”. De doelstelling is een gevarieerd fietsaanbod aan te bieden, waarbij niet alleen het sportieve, maar ook het sociale contact voor en na de rit hoog in het vaandel staat (lees : samen een pintje drinken !).
Momenteel rijden 172 fietsers rond in de groen-zwarte clubkleuren, zowel met de MTB als met de koersfiets.
Op zaterdag rijden de leden waar ze zelf wensen. Op zondag rijdt men in twee groepen aan een gezapig tempo of een vlotter tempo. Vanaf begin april starten de  welbekende woensdagavondritten, met start aan de kerk van Sleidinge. Op topavonden splitsen we onze deelnemers in de A-groep, B+ groep, B-groep, C-groep en sinds vorig jaar rijden de “genieterkes” met de stads- of sportieve fiets aan een gezapig tempo. Ondertussen heeft bij hen ook de elektrische fiets zijn intrede gedaan…
Naast deelnames aan clubritten en georganiseerde fietstochten organiseert de club ook nog een nieuwjaarsreceptie, een ontbijt, een vijfdaagse cyclingvakantie, een MTB-weekend in de Ardennen en een barbecue. En enkele “speciallekes”. De donderdag voor de “echte” Ronde Van Vlaanderen organiseren we onze eigen Ronde v.V., reeds meerdere malen een succesverhaal. Dit jaar rijden er ook een tiental Ghosts op één dag naar Frankrijk: 310 km (Slenne-Epernay).
De nieuwe clubkleding kwam er met de steun van hoofdsponsors Van Wiemeersch bvba en Van Hoorebeke bvba. Wie interesse heeft om deel uit te maken van deze sportieve club, neemteen kijkje op de website : www.ghostbikers.be. 

(PDB)