De 8 grootste winkelbedrijven langs de Handelskilometer in Maldegem, zetten deze week op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart traditioneel terug de lente in met gezamenlijke opendeurdagen, met een uitgelezen gamma mooie aanbiedingen, voorstelling van de nieuwe collecties én een leuk extraatje. Bezoekers/kopers kunnen een der 120 menubonnetjes (waarde: elk 6,80 €) voor een gratis ‘Big Mac’ winnen bij de deelnemende handelaars om te consumeren bij de plaatselijke McDonalds (aan rond punt). Zoals ieder jaar wordt terug een grote massa verwacht.

 

Bovenop zijn er nog 2 City-trips te winnen naar een bestemming naar keuze in Europa, voor telkens 2 personen (2 overnachtingen voor 2 personen, ontbijt en vervoer inbegrepen). Maar daarvoor moet je dus wel verplicht eens langslopen bij een of meer der deelnemende handelszaken, allen gelegen tussen Paris-Londres (kruispunt naar Brugge) en Alibi Trends (Adegem. Een mooi wandel- en shoptraject als je halfweg je wagen parkeert en dan te voet verder shopt.

 

Voorjaarsklassieker

De Handelskilometer is geen naam van een straat in Maldegem, maar een spraakmakende ‘handelsnaam’ die de baanwinkels, warenhuizen, benzinepompen en garages verenigt die daar in de loop der jaren langs de Staatsbaan, de Kon. Leopoldlaan en de Kon. Astridlaan oprezen. Intussen zijn de namen van deze straten nog alleen voor de postbode en uw GPS van belang. Iedereen, tot ver in de omtrek, heeft inmiddels genoeg aan de benaming ‘Handelskilometer’, om blindelings naar de plaats van bestemming te rijden. De opendeurdagen van de Handelskilometer zijn al 38 jaar lang een echte voorjaarsklassieker voor shoppers in het Meetjesland. Al van weken tevoren wordt er naar weersvoorspellingen uitgekeken (die zien er schitterend uit), want iedereen weet dat de deelnemers langs deze grote baan dat weekend starten met de nieuwigheden van een nieuw seizoen en een extraatje hebben voor hun klanten. Dat zal vrijdag, zaterdag en zondag aanstaande niet anders zijn.  Vooral bij een aangenaam lenteweertje is het er elk jaar opnieuw op de koppen lopen. De verscheidenheid in aanbod van de verschillende bedrijven staat garant om iedereen achteraf tevreden te stellen.

Trekpleisters

De Handelskilometer startte in 1982 op initiatief van Taptoe met de toen schaars aanwezige acht bedrijven die naar wat extra aandacht zochten. Maar naarmate nadien het aantal filialen langs deze lange ‘avenue’ stelselmatig aangroeide, geraakte de gemiddelde bezoeker steeds sterker geïnteresseerd in het gigantische aanbod dat deze over gans Vlaanderen bekende handelszaken te bieden hadden. De massa bleef komen, het omlijstende programma was minder van tel, het grote aanbod van de aanwezige reuzefilialen des te meer.         
De trekpleisters voldoen ook dit jaar terug aan een begeerde soort. De twee te winnen City-trips naar een Europese bestemming naar keuze (2 overnachtingen voor 2 personen, ontbijt + vervoer inbegrepen) en 120 gratis Big Mac Menu’s vormen alleen al  voldoende redenen voor een bezoek. Om deze prijzen te winnen, moet je tijdens deze driedaagse bij een of meer van de 8 deelnemers langslopen en ter plaatse een formulier invullen (zie de advertenties van de deelnemende bedrijven verspreid over verschillende bladzijden in deze Taptoe). Deponeer het formulier in één van de daartoe bestemde bussen bij de deelnemers en raadpleeg Taptoe van 25  maart waarin de winnaars worden bekend gemaakt.
(Met medewerking van restaurant McDonalds, aan rond punt en Reisbureel Archipel Eeklo)

Piet De Baets