Deze toneelgroep blijft één van de meest succesvolle uit onze regio. Jaar na jaar slagen zij erin om Den Hoogenpad tot de nok te vullen. De regie van 'De banketbakker van lichte zeden' is deze keer in handen van Freddy Boels. De eerste twee opvoeringen waren volledig uitverkocht.

Uw weekblad woonde één van de laatste repetities bij en was terug onder de indruk van het puike acteerwerk van de Adegemse acteurs. De toeschouwer wordt onmiddellijk ondergedompeld in een doordeweekse familiescène met discussies aan de ontbijttafel, de schoolresultaten en de liefdes van een achttienjarige student. De najaarsproductie van het AVT vertelt eigenlijk het verhaal van een doodgewone Vlaamse familie, hoewel zo gewoon toch ook weer niet. Moeder Nadine (Christa Grijp) gaat helemaal op in het beleven van haar service club 'De Gulden Verrekijker' en heeft een minnaar, Urbain, gespeeld door Freddy Boels. Terwijl vader Eric (Paul Goethals) geniet van zijn ziekteverlof, merkt hij op dat poetsvrouw Gerda (Jo De Schepper) steeds keuriger voor de dag komt. In een stuk dat het volledig moet hebben van de dialogen en niet zo zeer van actie leidt dit tot hilarische situaties die de gemiddelde toeschouwer doet bulderen van het lachen. Regisseur Freddy Boels: 'Normaal gezien was de regie in handen van Etienne Notteboom. Maar door omstandigheden kon hij deze keer niet. Het is soms een vreemd stuk. Er zit niet zo veel actie in, er wordt altijd gepraat en er is discussie aan tafel. Dat maakt het soms wel moeilijker om het geheel aantrekkelijk te houden. Maar door de goede dialogen is dit echter geen probleem!'

HET AVT WORDT 50
In 2010 bestaat het Adegemse Volkstheater 50 jaar en dit zal niet ongemerkt voorbijgaan. Op zaterdag 9 januari wordt er in de bakermat van het AVT, Zaal D'havé, een gedenkplaat ingehuldigd. De Adegemse fanfare 'De Verenigde Vrienden' zal alles professioneel inspelen. In de periode maart-april gaat het AVT met een open workshop op zoek naar nieuw regionaal talent. Iedereen die zich geroepen voelt om eens mee te spelen, is van harte welkom en mag zich melden bij voorzitter Christa Grijp. Er staan nog heel wat andere activiteiten op het programma tijdens het jubileumjaar van het AVT. Daarover verneemt u later beslist meer in dit blad. Wie vorig weekend de eerste opvoeringen van 'De banketbakker van lichte zeden' heeft gemist, kan nog gaan kijken op vrijdag 13 en zaterdag 14 november om 20 uur en op zondag 15 november om 15 uur. Kaarten kunnen worden besteld op het nummer 050/71-28-43. 'De laatste voorstelling is dikwijls heel speciaal. Dan laat iedereen zich gaan!', klinkt het bij het AVT. Een aanrader.(MW)