De rioleringswerken in de Pastoor Bontestraat starten op maandag 28 september. De werkzone loopt van het begin van de straat tot aan de huisnummers 50 (aan de pare kant) en 13 (aan de onpare kant). Het is de bedoeling het regenwater van het afvalwater te scheiden. Ook het wegdek wordt vernieuwd.
De bewoners van de straat kregen vorige week dinsdag tijdens een infosessie te horen hoe de werkzaamheden concreet zullen verlopen. 'We hopen klaar te zijn met de werken rond Kerstmis', blikte zaakvoerder Peter De Smet van aannemer Cochuyt-De Smet vooruit.

Heel wat inwoners van de Pastoor Bontestraat waren aanwezig op de informatievergadering in het Parochiaal Centrum van Balgerhoeke vorige week dinsdag. Ze kregen er te horen dat de werken definitief van start gaan op 28 september.
'Het regenwater en het afvalwater van de huizen zullen voortaan in aparte leidingen terechtkomen', legde Peter De Smet uit. ' Binnenkort krijgen alle betrokken inwoners ook een brief in de bus. Ze zullen kunnen aantonen waar ze willen dat wij een aansluitingsputje plaatsen voor hun regenwater. Het wegdek wordt ook gedeeltelijk vernieuwd en er komt een definitieve wegversmalling aan de school. Als het weer meezit, kunnen de werken beëindigd zijn rond Kerstmis.'

SUBSIDIE
Stadsarchitect Filip De Pau legde de aanwezige bewoners ook nog eens uit dat van hen verwacht werd dat ze voor Pasen volgend jaar zelf voor een aansluiting van het regenwater zorgen, dit vanaf de regenpijp van hun woning tot aan het aangelegde opvangputje. ' Een Europese richtlijn zegt dat we over een gescheiden afval- en regenwaternet moeten beschikken voor 2015. Een gescheiden afvoer vermijdt bovendien wateroverlast en zorgt voor een betere zuivering. De stad doet wel een tussenkomst in de kosten voor de aansluiting op particuliere eigendommen. Er is een subsidie van vijftig percent in de kosten voorzien, met een maximum van duizend euro.' Tijdens de werken zullen de fietsers wel in beide richtingen kunnen doorrijden, behalve de eerste twee weken van de werken.