• Eeklo
18/09/2022

De rommelmarkt op ’t Kaaiken (zondag 2 oktober) is internationaal overbekend: standhouders én bezoekers uit Nederland en Frankrijk vinden de eerste zondag van oktober steeds opnieuw hun weg naar Eeklo, naast standhouders uit alle 10 provincies van ons land.
Dit omdat deze rommelmarkt niet alleen de grootste van Vlaanderen is, maar ook één van de gezelligste. In de vele smallere straten kunnen de standhouders hun wagen meestal niet bij hun stand houden, maar dat kader zorgt wel voor extra gezelligheid. Ook zorgt de vele animatie voor extra sfeer: de rondgang van een fanfare, doedelzakspelers en trommelaars, een dweilorkest, ballonplooiende clowns, enz.
Vele extra parkings zijn voorzien om de massa bezoekers op te vangen. Zo onder meer in de Industrielaan, waar gebruik kan gemaakt worden van parkings van verschillende bedrijven. Een pendelbus brengt iedereen vervolgens tot aan de ingang van de rommelmarkt in de Zandstraat ter hoogte van de Broeders van Liefdestraat. De prijs voor de parking bedraagt 2 euro en alle inzittenden mogen vervolgens gratis gebruik maken van de pendelbus. Inschrijven voor de rommelmarkt kan nog steeds via www.kaaiken.be. Daar vind je ook alle info over het volledige programma terug. De prijs bedraagt 12 euro voor een plaats van 6 m. Voor inlichtingen kunt u terecht op 0476/46.30.92, bij voorkeur na 18 uur. Hopelijk kan de Kaaifeesten dit jaar, na jaren van regen, eens doorgaan onder een stralende zon, want dan zakken gegarandeerd weer tienduizenden bezoekers af naar deze topattractie in Eeklo.
(PDB)