• Sint-Laureins

Tijdens het bevrijdingsweekend “Operation Switchback” (14 tem 16 september) zal Sint-Laureins opnieuw in de ban zijn van WO II.

Er staan tal van activiteiten gepland voor jong en oud. Locatie: Waterputhoeve, Vlotweg, Oosthoekbrug (Baileybrug). “Operation Switchback” was de naam van de WO II-militaire operatie die leidde tot onze bevrijding in september 1944. Met dit evenement wil menhulde brengen aan onze Canadese bevrijders.

Op zaterdagmiddag 15 september kan het publiek de vele militaire oldtimers komen bezichtigen, van een kleine Willys verkenningsjeep tot een heuse GMC vrachtwagen voor troepentransport met als primeur een Amerikaanse M3 Halftrack rupsvoertuig. Door middel van displays wordt het leven en welzijn van soldaten en burgerbevolking tijdens WO II uitgebeeld. Om 16 u (herhaling ’s anderendaags om 14 u.) wordt een Mockbattle (schijngevecht met munitie en explosies) gespeeld op en rond de nabijgelegen Baileybrug (Oosthoekbrug). Geallieerde soldaten trachten de door de Duitsers bezette Baileybrug te veroveren. Canadezen zullen proberen het kanaal over te steken terwijl verzetsmannen de Duitse wachtposten onder vuur nemen. ’s Avonds om 21 u dansavond met muziek uit de jaren '40 tot nu. Dresscode: jaren 1940.

Gratis voor elke bezoeker. Volledig programma en meer info: voorzitter@yeomanry.be of www.facebook.com/OperationSwitchbackEvent of www.yeomanry.be

(PDB)