• Meetjesland

Iedereen heeft er al van gehoord, de gevolgen van de teloorgang van bijensterfte zijn enorm.

De vraag is wat hiertegen wetenschappelijk wordt ondernomen? Bijen zijn een belangrijke schakel in de bestuiving van planten, waaronder heel wat landbouwgewassen. Het verlies aan bijen kan dus op termijn zorgen voor voedselschaarste en ecologische onevenwichten.
Professor Dirk de Graaf van de Universiteit Gent, komt op dinsdag 25 september in eigen persoon een informatieve en boeiende lezing verzorgen omtrent bijen en bijensterfte. De professor is in academische kringen een wereldautoriteit in dit vakgebied. Hij is de bezieler van ‘Honeybee Valley’, een samenwerkingsplatform tussen universiteiten in de wereld, die het probleem van bijensterfte aanpakken door het ontwikkelen van nieuwe methoden en oplossingen. Hij zal het onder meer hebben over de stand van zaken in de bestrijding van de varroamijt (een parasiet die onze bijen doodt), wat het verschil is tussen wespen, bijen en hommels en hoe gevaarlijk het recent oprukken is van de Aziatische hoornaar?

De lezing vindt plaats in het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve, Bus 1, Eeklo op dinsdag 25 september om 20u. Deelname aan deze activiteit is gratis, maar inschrijven is verplicht via huysmanhoeve@plattelandscentrum.be of 09/327.04.47.

(PDB)