De actie Met Belgerinkel naar de Winkel kende tijdens de afgelopen weken opnieuw heel wat bijval. Ook dit jaar sloegen de Unizo-afdelingen van Kaprijke-Bentille en Sint-Laureins de handen in elkaar om er een schitterende editie van te maken.
'Het is opnieuw een heel geslaagde actie geworden' vertelt Unizo-secretaris Marc Termote uit Bentille. 'Zowel in Kaprijke, Bentille als Sint-Laureins hebben heel wat mensen de auto even aan de kant gezet en trokken met de fiets richting winkel. Telkens konden ze stempels op hun spaarkaart verdienen. Jaar na jaar zien we het aantal deelnemers toenemen. Uiteraard vinden ook wij dit een verheugende tendens. Leuk aan onze actie is ook dat zowel het gemeentebestuur van Sint-Laureins als van Kaprijke hun schouders onder de actie steken. Beide besturen zijn dan ook niet te beroerd op de twee hoofdprijzen, een fiets voor elke gemeente, te bekostigen'. De actie wil het gebruik van de wagen beperken wanneer mensen naar een buurtwinkel trekken. Ook willen we de buurtwinkel op deze manier opnieuw in de schijnwerpers plaatsen en zo de lokale economie een duwtje in de rug geven'.

 

Eén kaart
Heel wat inwoners van zowel Kaprijke als Sint-Laureins namen aan de actie deel. 'We zijn hier vandaag samen gekomen in De Meet in Bentille om de prijzen uit te reiken' vertelde Hendrik Van de Veere, voorzitter van Unizo Kaprijke. 'Voor onze gemeente namen 44 winkels deel aan de actie. Er kwamen niet minder dan 775 deelnemerskaarten binnen. Ook Sint-Laureins kan prachtige cijfers voorleggen. Hier namen er 54 handelaars deel terwijl 1.016 kaarten ingeleverd werden.' Brigitte Van Deynze won de fiets van de gemeente Kaprijke. 'Normaliter heb ik heel wat kaarten' zegt de winnares. 'Dit jaar kon ik slechts één kaartje indienen. Steeds toen ik in de winkel stond zag ik dat ik mijn spaarkaart vergeten had. Toch is het lot mij goed gezind geweest, zo blijkt nu.' De fiets, geschonken door de gemeente Sint-Laureins, ging naar Watervlietenaar Dirk Versluys.