Waterland-Oudeman heeft creatieve geesten. Zoveel is zeker. Benny Bourgois is er beslist eentje van. Met zijn “De redding van het Heelal” brengt de 27-jarige automecanicien zijn eerste boekje op de markt. ‘Ooit maakt ik misschien nog wel eens een plaat’ is de man van oordeel.

‘De Redding van het Heelal is een komisch sciencefiction verhaal, over het feit dat we misschien niet alleen zijn in het universum’ verklapt de auteur. ‘Het is een fantastisch verhaal geworden met Axel en Petje in de hoofdrollen. Na een lange ruimte-expeditie keren zij terug op aarde en merken dat alles er hier verloederd en verwilderd bij ligt. Twintig jaar lang is de aarde niet onderhouden. Buitenaardse wezen hebben de mens blijkbaar geholpen om de wereld om zeep te helpen. Meteen ook een beetje een lesje aan de mensheid van vandaag. Als we verder werken zoals we bezig zijn helpen we onze blauwe planeet inderdaad om zeep.’

Bij het boek hoort ook een filmje. ‘Klopt’ gaat Bourgois verder. ‘Dat hebben we op onze website van de humormakers gezet. Een ander creatief project. Daar kan je trouwens ook al een stukje van het nieuwe boek terugvinden. (LK)