In het kader van de dertiende editie van de ‘Week van de Smaak’ vond in het Rode Kruis Opvangcentrum in de Pokmoere in Eeklo de ‘Wereldlunch’ plaats.

Speciaal voor de gelegenheid werd het opvangcentrum omgetoverd tot een kleurrijke ‘food market’ met talrijke eetkraampjes. De bewoners zelf (uit diverse verre landen) waren de koks van dienst met typische gerechten uit hun eigen land, ter plaatse bereid terwijl we aanschoven. We proefden soep uit Oekraïne, pannenkoeken uit Erythrea, gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen (Falafel) uit Syrië en een lekkere fruitcocktail uit Gambia. De bewoners lieten ons heerlijkheden proeven uit 10 diverse landen, allemaal culinaire ontdekkingen onder 1 dak. Liefhebbers van exotische gerechten konden ook vragen stellen. De bewoners van het Rode Kruisopvangcentrum gaven met plezier enkele van hun keukengeheimen prijs. Een unieke smaakervaring voor een talrijk opgekomen en nieuwsgierig (proevers)publiek. En al dat lekkers voor slechts 10 euro per persoon, het leek wel 10 euro te weinig…
“Dergelijke activiteiten zijn perfect om de mensen kennis te laten maken met onze werking”, zegt Joris Kuijsten van het Opvangcentrum.

(Michel Wijne)