Fitness- en kinesitherapiecentrum Medifit uit de Nijverheidsstraat pakt de komende weken uit met een originele stunt. Wie in Waarschoot een bloemkool koopt, maakt kans om een fitnessabonnement te winnen voor drie maanden.

Om eens origineel uit de hoek te komen, bedachten Medifit-uitbaters Martine Van Der Stede en Geert Baert deze stunt. Wie de komende week een bloemkool koopt, maakt kans op een gratis fitnessabonnement in hun zaak. De keuze voor bloemkool is enerzijds symbolisch, maar tegelijk ook heel voedzaam. ‘Bloemkool zit boordevol vitamines,  water en is bovendien lekker en Belgisch! Bloemkool is ook makkelijk en op verschillende manieren te bereiden: rauw, in quiche, gestoofd, in witte saus,  … ’, motiveren Martine en Geert hun symbolische keuze voor bloemkool. ‘De bedoeling is vooral mensen na de winter aan te zetten tot gezond eten en te combineren met sport. Na de winter is het vitamine C-gehalte in ons lichaam immers sterk gedaald. Het combineren van een sportabonnement met de aankoop van een bloemkool kadert in de filosofie van bewuster eten en gezonder leven of zoals het klassieke spreekwoord zegt: ‘een gezonde geest in een gezond lichaam.’  In totaal schaarden zich zes Waarschootse winkels achter het originele idee: Het Klavertje in de Weststraat, Kathy’s groenten en fruit in de Stationstraat, De Fruitkort in de Gastelstraat, de Smatch in de Jaspaertstede, warenhuis Spar in de Stationsstraat en Danny Goethals op Sleidinge Dorp.

Concreet krijgt elke deelnemende winkel 200 krasloten die de winkelier zal uitdelen per aankoop van een bloemkool. Per deelnemende winkel zal er één krasbiljet recht geven op een fitnessabonnement voor drie maanden in Medifit in de maanden juni, juli en augustus.