Boer Charel uit Lotenhulle bij Aalter zorgt voor de mediastunt van het jaar. Afgelopen weekend is hij in het grootste geheim getrouwd met Vera Schouppe, een vrouw uit Tielt die 33 jaar jonger is dan hij. Taptoe brengt deze week als enig blad in Vlaanderen de eerste exclusieve beelden! Charel is zichtbaar dolgelukkig dat hij eindelijk ‘een vrouwke’ gevonden heeft. Maar zij is duidelijk: ze trouwt met Charel enkel om ‘voor hem te zorgen’, maar aan enige vorm van bedsport moet de oude boer zich niet wagen.

Karel Declerck (79) werd 15 jaar geleden bekend na een reportage van Paul Jambers waarin vooral de legendarische scène van zijn katten die het spek uit zijn pan likken, blijft nazinderen. Boer Charel werd van de ene dag op de andere plots een BV en kreeg naar eigen zeggen nadien meer dan een miljoen mensen over de vloer die met hun eigen ogen wilden zien hoe vuil de boer uit Lotenhulle wel leefde. In de maanden na de uitzending kwamen verenigingen zelfs met bussen naar zijn erf. De hoeve werd een attractiepark. Geld vroeg Boer Charel in die tijd aan niemand. De eenzame boer was blij dat hij mensen zag, kon lachen en een pint meedrinken. Hij trok toen al regelmatig een vrouwelijke bezoeker op de schoot, maar moest wachten tot Vera Schouppe (46) langs kwam om zich ‘voor eeuwig’ te binden.

FORTUIN
Het huwelijk zorgt nu natuurlijk voor roddels en geruchten. Vera zou een fortuinjaagster zijn en zou enkel uit zijn op zijn geld. Want in interviews geeft ze zelf toe dat Charel “het niet moet wagen om ook maar met één vinger aan haar te komen.” Een raar uitgangspunt voor een gezond huwelijk. Toch zijn er heel wat mensen die Charel begrijpen. De man zit in de herfst van zijn leven en is dolgelukkig dat er iemand voor hem zorgt en hij niet langer alleen is. Want sinds de dood van zijn moeder, tientallen jaren geleden, leefde de man van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat alleen met zijn katten op zijn boerderij. Dat hij nu smeekt om gezelschap, is volgens sommigen niet meer dan menselijk. “Ah, de man heeft tóch geen kinderen. Wat zou hij anders met al zijn geld doen? Hij kan maar genieten van zijn oude dag”, klinkt het hier en daar.

GEHEIM
Het huwelijk van Boer Charel moest afgelopen vrijdag eigenlijk in het grootste geheim plaats vinden in het gemeentehuis van Aalter, maar Taptoe kon toch enkele exclusieve beelden bemachtigen. Het koppel kwam 20 minuten te laat op de afspraak, maar het gebeurde in stijl: met een oude grijze Jaguar die versierd was met witte linten, zij gekleed in een kort zwart kleedje met daarop een sjaal in oud roze en Charel met een mooie grijze kostuumbroek, een kraakwit hemd en een das. En dat Vera goed voor haar Charel wil zorgen, werd meteen duidelijk: zij stapte als eerste uit de wagen en gaf Charel zijn krukken zodat hij probleemloos naar het gemeentehuis kon ‘pikkelen’. Aan de auto kon er zelfs nog net een profijtig zoentje vanaf.

KETTING EN RING
In de trouwzaal gedroeg Boer Charel zich deftig. Op de vraag of hij Vera Schouppe tot wettige echtgenote wou, zei hij volmondig ‘Ja’. Hij kreeg van Vera een ketting met een kruisje en hij gaf haar een ring. Bij het overschuiven van de ring, kwam de “oude” boer Charel toch weer even naar boven. “Die ring schuift hier niet zo goed. Thuis zou ik er eens op ‘speeken’, maar hier mag dat niet zeker?”, lachte hij. En ook nog: “Dit is hier echt een mooi gemeentehuis. Toch zal ik hier maar één keer komen om te trouwen, zulle!”

HUWELIJKSZOEN
Schepen Dirk De Smul van Aalter stond voor het koppel toen ze het jawoord uitspraken. Of hij denkt dat er echt liefde in het spel is? “Het was een huwelijk zoals de meeste andere. En ja, er was die huwelijkskus. En zelfs een hele mooie en gemeende !”, zegt de schepen.

SCHOONVADER
Door zijn huwelijk met Vera heeft Charel er meteen ook enkele stiefkinderen bij. De twee jongste zonen van de vrouw, zien de nieuwe man van hun moeder in ieder geval zitten. Zij waren aanwezig op de trouwpartij en maakten zelf de privéfoto’s en filmden met hun camera. De twee tieners waren mooi uitgedost met hemd en das. Voor de rest werd het een huwelijk in zeer beperkte kring. In het gemeentehuis van Aalter zat niet meer dan 15 man. Naast het koppel en de zonen, waren dat enkel nog wat vrienden.

VERRASINGSFEEST
Charel en Vera hadden niets aan het toeval overgelaten en hadden eigenlijk ook geen echt huwelijksfeest gepland. Bewust hebben ze vrienden, buren en familie goed weten te misleiden. De dag van het huwelijk waren heel wat mensen uitgenodigd voor een tuinfeest op het erf van Boer Charel. Maar de mensen werden niet uitgenodigd op een trouwfeest, maar zogezegd op een verlovingsfeest. Pas toen alle gasten aanwezig waren, verklapte het koppel dat ze diezelfde dag in het huwelijksbootje gestapt waren. “De verrassing was helemaal compleet”, zegt een anonieme bron die op het feest uitgenodigd was. “Het feest ging door op het erf in Lotenhulle. Er was heel wat drank en er waren lekkere broodjes. Charel en Vera hebben zelfs de openingsdans gedanst. De sfeer zat er goed in. Ook Charel heeft zich die avond goed geamuseerd. Het was een spetterend feest!”

RODDELS
Een vrouw van 46 die kiest voor een man die 33 jaar ouder is en dus haar vader kon zijn, zorgt in het dorp alvast voor heel wat roddels. Zowat iedereen vreest dat Vera enkel uit is op zijn vele centen. Bij het begin van de relatie hebben vrienden, buren en familie Charel meermaals verwittigd en hem duidelijk uitgelegd wat ze van Vera vinden. Maar Charel lacht de kritiek steevast weg. En dat er nu een einde komt aan zijn profijtig leven en dat Vera aan de spaarcenten zal peuzelen: dat weet Charel maar al te goed. Als vrienden hem er nu nog over aanspreken, heeft Charel altijd hetzelfde antwoord klaar: “Gaat da vrouwke mij geld kosten? Geen probleem! Op is op!”

Piet De Baets
Redactie Taptoe