• Kaprijke
02/06/2020

De Kaprijkse boerenmarkt maakte afgelopen zaterdag zijn rentree op het Plein in Kaprijke.

Vanaf nu staan de kramen wekelijks opgesteld aan de toeter vlak bij het voormalig gemeentehuis.  Met lokale producten, een beperkt aantal kraampjes en volgens de normen rond het coronavirus. 
“De markt vond een aantal jaren plaats op een hoeve in de Beekstraat” vertelt mede-organisator Koen Van Hoecke. “Een beetje buiten het centrum van het dorp wat eigenlijk niet zo handig was. Daarom zijn we blij dat hij terugkeert naar het pleintje aan de toeter.” Voor de herstart waren er reeds een zevental kraampjes ingeschreven die heel wat lokale producten aanboden. “We hebben verse aardbeien, aardappelen, brood, zuivel, wijnen en bier” gaat Van Hoecke verder. “De Eeklose Freinetschool gaat mondmaskers verkopen en er is een kraampje met handgels. Een horecazaak biedt zelfs afhaalmaaltijden aan.” 

Bijkomende kramen
De markt gaat wekelijks van start om 9.30 uur, duurt tot 12.30 uur en komt voortaan wekelijks terug. Eind juni wordt een evaluatie gemaakt over het succes en het voorbestaan van de organisatie. Het project wordt gesteund door het Kaprijkse gemeentebestuur.  Organisatorisch dienen nog wel enkele maatregelen getroffen te worden wil alles volgens de adviezen  van de Veiligheidsraad verlopen.  Standhouders die in de toekomst een plaatsje willen, kunnen contact opnemen op 0472-438.749 Mailen kan naar info@angar.be

(LK)