Polly Magoo is gevestigd op de Markt te Eeklo. De modezaak is gespecialiseerd in kledij voor jongere dames maar ook in feest- en suitekledij. Brigitte Buyck en haar dochters Carmen en Daisy baten de winkel samen uit. Ze zijn trots op het behalen van de THEO. 'Een mooie etalage trekt de mensen aan maar we zien dit ook als een bijdrage tot het verhogen van de aantrekkelijkheid van Eeklo', zegt Brigitte Buyck.

Uitbaatster Brigitte Buyck was in de Salons Mimosa duidelijk in haar nopjes met de winst van de THEO voor mooiste etalage. Ze was de enige laureaat die het aandurfde een heuse speech voor te lezen. 'Als je er goed wil uitzien moet je je uiterlijk verzorgen. Wij zorgen er daarom ook voor dat onze winkel Polly Magoo altijd een mooie etalage heeft. Een verzorgde etalage trekt de mensen aan en draagt ook bij tot de aantrekkelijkheid van Eeklo. Dat we hiervoor beloond worden, is zeker niet verwacht maar het maakt ons wel blij en trots. We willen daarom de jury danken maar ook onze vele klanten voor het jarenlange vertrouwen dat ze in ons stellen', aldus een dolgelukkige Brigitte Buyck.

ACCESSOIRES
Ook haar dochters Carmen en Daisy met wie ze de boetiek samen uitbaat, zijn erg tevreden met de prijs. ' De winkel is in Eeklo sinds veertig jaar een gevestigde waarde voor de verkoop van damesmode', legt Daisy Buyck uit. ' Vorig jaar renoveerden we de zaak en de verkoopruimte werd ook groter. We hebben nog een andere winkel waar dameskledij wordt verkocht, namelijk 'Roger Buyck' hier schuin tegenover. Die winkel bestaat zelfs al ruim honderd jaar. Daar wordt de iets klassiekere kledij verkocht. De sterkte van Polly Magoo is ook dat de dames hier bijpassende accessoires zoals halskettingen en handtassen kunnen kopen.' Volgens zus Carmen Buyck zijn er een aantal zaken waarop er moet gelet worden bij het inrichten van een mooie etalage. ' Je mag van je winkeletalage geen kakofonie van kleuren maken. Bovendien is het belangrijk dat de mannequinpoppen goed aangekleed zijn. We letten er bijvoorbeeld op dat de poppen ook getooid zijn met bijhorende schoenen en halskettingen. Het totale plaatje moet kloppen. Een mooie etalage is een passie. We zijn er voortdurend mee bezig. Om de drie dagen kijken we wel eens of er niets veranderd kan worden. We hebben ook een etalagiste die praktisch elke twee weken langskomt om veranderingen aan te brengen. Met haar bespreken we dan welke kleuren er kunnen gebruikt worden voor de aankleding van de etalage', verduidelijkt Carmen Buyck. (Ives BOONE)