• Eeklo/Evergem
03/04/2022

Filip Smet (33), schepen in Eeklo en Josse Verdegem (24), schepen in Evergem, ondertekenden samen het Bomencharter in Puurs op 14 maart. Het bomencharter werd samen met 176 andere gemeenten, provincies en de Vlaamse overheid onderschreven.
In het Meetjesland onderschreven ook Assenede, Kaprijke, Lievegem en Zelzate het Bomencharter.
De stad Eeklo en de gemeente Evergem engageren zich hierdoor om tegen eind 2024 zoveel mogelijk bomen te planten in onze collectieve strijd tegen de klimaatopwarming. Dit betekent minstens 1 boom per inwoner.
Filip Smet: “Met deze ondertekening toont de stad Eeklo nog eens dat het een echte klimaatstad wil zijn en neemt het voortouw in Vlaanderen.”
Josse Verdegem: “In Evergem zijn we op de goede weg en zetten we ons verder in om onze prachtige gemeente nog aangenamer en groener te maken.”
Het planten van bomen vermindert de klimaatopwarming (opname van CO2). Bovendien bieden bomen bescherming tegen hitte, droogte en overstromingen. Bomen zorgen voor een betere luchtkwaliteit en ze vormen een lawaaibuffer. Ze bevorderen tevens de (geestelijke) gezondheid, de natuurbeleving en de biodiversiteit.
(PDB)

Op de foto de schepen van Eeklo (links) en Evergem (rechts). Foto David Legrève