• Kaprijke

De werkzaamheden voor de nieuwe brandweerkazerne in Kaprijke zijn in de loop van vorige week definitief uit de startblokken geschoten, een jaar later dan oorspronkelijk voorzien. In 2021 moet de verhuis van het korps, vanaf het Plein, een realiteit zijn.

“De bestaande weg wordt zowat verdubbeld”, zegt schepen van Openbare Werken Hendrik Van de Veere. “De bouwwerken zullen ook hun impact hebben op de toegankelijkheid van het SOCK vanuit de Molenstraat. De eigenlijke oprit wordt afgesloten. Toch zal men via een bypass richting SOCK kunnen gaan. Tevens zal de aansluiting van de toegangsweg met de Molenstraat aangepakt worden. Het wordt een heus kruispunt.”

Eerste steenlegging
“We kijken alvast uit naar ons nieuw gebouw”, zegt brandweerkapitein Patrick Goossens. “Het wordt een strak en efficiënt geheel in twee lagen. Onderaan is er een grote voertuigenhal, wat bureelruimte, kleedkamers en sanitair. Op de bovenverdieping is er plaats voor een leslokaal en een leefruimte. Onderaan komen een zestal inrijpoorten.”
Rond de nieuwe kazerne komt een weg zodat aan en afrijdend verkeer elkaar niet hoeft te hinderen. De officiële eerste steenlegging is voorzien op zaterdag 7 maart aanstaande om 10.30 uur.

(LK)