• Eeklo

In het weekend van vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni organiseren alle handelsdekenijen van Eeklo een grootse zomershopping. De organisatoren kozen er dit jaar voor om Spanje als thema aan de braderie te koppelen. Alle Eeklose centrumhandelaars zetten dat weekend hun beste beentje voor op de 'Braderie Espagnole' waar bezoekers zullen kunnen genieten van muzikale animatie, culinaire hapjes en zelfs een heuse huifkar. 'Er zijn bovendien ook een heleboel prijzen te winnen', zegt organisator Geert Leloup.

Unizo-voorzitter Geert Leloup is blij met de samenwerking tussen de verschillende dekenijen in Eeklo. 'We zijn erin geslaagd om een mooi programma uit te bouwen. Het is de eerste keer dat we een samenwerking tussen alle handelaars op dergelijke schaal kunnen organiseren. We wilden ook een naam aan onze braderie geven. Omdat we dit jaar Spanje onder de aandacht wilden brengen, werd gekozen voor 'Braderie Espagnole'. Elke dekenij verzorgt tijdens het hele weekend verschillende activiteiten. Zo zijn er in de Boelare kermisattracties, springkastelen en mini luchtballons. Verder kunnen de bezoekers genieten van verschillende dansoptredens. Er is een bloemenmarkt en een kinderrommelmarkt. Wie tijdens de zomershopping vijf stempels bij de handelaars van Shopping Boelare verzamelt maakt bovendien kans op een reischeque van 200 euro. Op de Markt en in de Stationsstraat kan er gesmuld worden van Spaanse hapjes met een tapassmulkaart. En de kleintjes kunnen er meedoen aan een grote tekenwedstrijd', gaat Geert Leloup verder.

KRUGERRAD
Ook de winkeliers van het Krügercenter blijven niet achter. Geert Leloup: 'Bij het Krügercentrum is er een grimestand en geven clowns het beste van zichzelf. Aan het Krügerrad zijn diverse prijzen te winnen waaronder veertien ballonvaarten. Op zondag worden er zelfs initiatielessen Salsa dans gegeven. Maar dat is niet alles. De uitbaters van de horecazaken zullen ook hun duit in het zakje doen en in de bibliotheek organiseren we op zaterdag een tweedehandsboekenverkoop. Er rijdt verder een huifkar tussen de Krüger en de Boelare. Ook sport- en andere verenigingen die met een kraampje op de braderie willen staan, zijn welkom en kunnen met ons contact opnemen. Het loont zeker en vast de moeite om Eeklo dat weekend te bezoeken. Nu nog duimen dat ook de zon van de partij is', aldus een enthousiaste Geert Leloup. (Ives BOONE)