• Eeklo
26/06/2022

Koen Sierens en dochter Lotte hebben grootse plannen met hun winkel vooraan in de Boelare. Het bestaande gebouw wordt zeer binnenkort afgebroken en binnen een goed jaar moet op nummer 13 dan een modern nieuwbouwappartement verrijzen met 3 verdiepingen en een winkelruimte op het gelijkvloers van 200 m2, atelier en bureel inbegrepen.
Deze drastische plannen vereisen echter een spoed-aanpak. Op 1 augustus begint de aannemer reeds met de afbraak en tegen dan moet de huidige winkelruimte volledig leeg zijn !
Een en ander lokt in ijltempo een spoed-leegverkoop uit, geactiveerd door een even noodzakelijke als ongebruikelijke mega-korting van 30 % op alle monturen en zonnebrillen van de recentste collectie 2022 (3 maanden oud). En voor bijhorende glazen op sterkte wordt 20 % korting gegeven. Voor dit alles hebben kopers slechts 3 weken de tijd (tot uiterlijk woensdag 27 juli) om uit een aanbod van 800 modellen en 30 grote merken een opmerkelijk gunstige keuze te maken.
De laatste dag van de uitverkoop, woensdag 27 juli wil men last-minute kopers nog een ultieme kans geven met een “late night shopping” tot 22 uur.
Een paar dagen later, dinsdag 2 augustus, opent Brilcenter dan voor een lange tijd, wellicht een goed jaar, op een interim-locatie verder in de Boelare (nr.52) waar vroeger zakenkantoor Dauwe gevestigd was, naast Happy Hippo. Om daarna groots terug te keren naar een gloednieuwe zaak, waar dan in 2023 een lustrum kan gevierd worden. 25 jaar geleden (1998) begon namelijk dit Eeklose successprookje.
Tien jaar eerder startte Koen met vrouw Lina, beiden opticiens, een optiekzaak in Aalter. Met twee dochters, Lotte en Kaat, die netjes gespreid over de twee zaken elk vader en moeder bijstaan, is de opvolging al een tijdje verzekerd.
(Zie ook de opmerkelijke publiciteit op blz.6 en 7)
Piet De Baets

FOTO: Een 3D-simulatie hoe de nieuwbouw er in 2023 zal uitzien.