Café Den Artiest richt op 4 september een benefietfestival in voor Humival (huisvesting voor minder-validen). Na het wegvallen van het succesvolle motortreffen, wilden enkele inwoners uit Waarschoot opnieuw iets op het getouw zetten voor de bewoners uit Humival.

Op 4 september wordt iedereen uitgenodigd in café Den Artiest in de Stationsstraat voor de eerste editie van Humifest: een barbecue met tal van randactiviteiten. Uitbater Franky De Jaeger, alias nonkel Philemon,  is de drijvende kracht achter de actie. ‘Ik heb wel sympathie voor deze mensen en ik ben enthousiast begonnen’, vertelt hij. ‘Nadien ben ik pas tot het besef gekomen hoeveel werk het eigenlijk wel is. Als ik het volgend jaar herhaal, begin ik er in elk geval vroeger aan’, lacht hij. Dit jaar staat er in alle geval een springkasteel en zijn er ritjes voorzien met de paardenkoets. Vanaf 11uur zijn er optredens voorzien door onder meer Peter Staelens, The Magic Cyclops, het gitaarduo The Lightnings en om 18uur Smetje en Nie Normaal en Aanverwanten. In de tuin van het café staat een reuzetent en ’s avonds is er discobar. De opbrengst zal gebruikt worden voor de verdere verfraaiing van de leefgroepen.

Kaarten (15 euro) zijn te bekomen bij Humival (09/378.04.11 of info@humival.be) of bij café Den Artiest, Stationsstraat 106. (OW)