• Eeklo

De vroegere garage Volkswagen van B. De Baets aan het eind van de K. Alberstraat werd eind augustus vorig jaar omgebouwd tot een Carrefour Market. Kort ervoor was de planning nog dat er een Albert Hein in zou komen, maar door de fusie van deze Hollandse warenhuisgroep met het Belgische Delhaize werd deze vestiging plots overbodig als mogelijke concurrent voor de grote Delhaize langs de Brugse steenweg.
Na een paar maanden leegstand kwam er een Carrefour Market in de plaats. Een mooi gerenoveerd pand met ruime parking voor- en achteraan. Alleen bleek de doorstart moeilijker dan gepland. Een en ander liep niet gesmeerd en er werd hogerhand naar een andere oplossing voor de uitbating gezocht.
Vorige week werd bekend dat de succesvolle uitbater van Carrefour Waarschoot de zaak in Eeklo overnam. Een hele uitdaging voor de jonge Yannick Haemers (28), Eeklonaar van geboorte en kleinzoon van mevrouw De Smet, die destijds met de Unic van Waarschoot de ideale voorloper uitrolde voor haar kinderen en kleinkinderen. Yannick loopt al een paar jaar in Waarschoot mee als uitbater onder de vleugels van oma De Smet die discreet over zijn schouders meekijkt.
Yannick heeft onmiddellijk grootse plannen voor zijn nieuwe uitdaging in Eeklo. In een soort geleidelijke overgang naar een officiële opening rond eind januari wil hij in de  nog twee maanden tussenperiode alvast de openingsuren veranderen. Carrefour Eeklo blijft zeven dagen op zeven open van 8 tot 20 uur en op zondag gans de dag doorlopend van 8 tot 18 uur. Ondertussen wordt ingezet op een uitgebreider assortiment met focus op Bio, vers en specialiteiten. Grootste nieuwigheid is echter de lancering van een eigen interne beenhouwerij met verse versnijding en bereiding ter plaatse.
Het warenhuis verdient vanaf deze week dinsdag terug het groot potentieel dat was vooropgezet en Yannick zal zorgen voor een lokale verankering, die tot nog toe ontbrak.

Piet De Baets