Vorige week woensdag maakte Gertjan Blomme, voorzitter van de Eeklose Jong CD&V, de namen bekend van de vier jongeren die op de CD&V+ lijst zullen staan tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Gertjan Blomme hoopt stiekem de stunt van 1988 over te doen. ‘ Toen slaagden er zelfs vijf jongeren, onder wie huidig burgemeester Koen Loete, erin om in de gemeenteraad te zetelen’, weet Blomme.

 

De jongeren hadden de Eeklose Markt uitgekozen om hun kandidaten voor te stellen. Ze hadden ook een heuse bouwkraan opgesteld voor het stadhuis. En daar was een goede reden voor. Gertjan Blomme: ‘Eeklo heeft eindelijk groen licht gekregen om de renovatie van het stadhuis aan te pakken. Vooral de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld mindervaliden kan een stuk beter. Er komt bijvoorbeeld eindelijk een lift. We zijn zo enthousiast over de renovatieplannen dat we niet kunnen wachten en meteen een bouwkraan hierheen gebracht hebben om met de werken te kunnen beginnen’, legde Gertjan Blomme zijn stunt uit.

AMBITIEUS

Voorzitter Gertjan Blomme is duidelijk in zijn schik met het feit dat de jongerenafdeling vier kandidaten op de verkiezingslijst van zijn partij mag plaatsen, Hij kijkt dan ook vol ambitie en vertrouwen de verkiezingen tegemoet. ‘We hebben in onze partij sterk gepleit voor nieuwe en jonge gezichten en uiteindelijk is ons dat ook gelukt. De Eeklose gemeenteraad heeft, wat ons betreft, duidelijk nood aan jong bloed. De jeugd is op dit moment niet voldoende vertegenwoordigd in de gemeenteraad en daar zouden we graag iets aan doen. In totaal zijn we dus met vier jongeren die op de lijst staan. Naast mezelf hebben we Karel Bekaert, Sofie Vermeulen en Filip Smet. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we van deze groep jongeren een winning team kunnen maken, naar analogie van de stunt in 1988 toen maar liefst vijf CD&V- jongeren in de gemeenteraad verkozen raakten. Het betrof toen onder andere de huidige burgemeester Koen Loete en de schepenen Dirk Van de Velde en Danny Smessaert. We stappen naar de kiezer met een duidelijke boodschap rond mobiliteit, wonen en tewerkstelling in Eeklo. Momenteel hebben we al tal van programmapunten rond deze thema’s klaar. Deze punten gaan we de komende maanden verder aftoetsten bij de Eeklose jongeren en ouderen om op die manier trachten te weten te komen wat voor hen belangrijk is’, zo blikt Gertjan Blomme vooruit. (Ives Boone)

 

Wie zijn deze Eeklose jonge wolven?

Op foto v.l.n.r. Filip Smet (23), een student Europese Unie studies (Politieke en Sociale wetenschappen) aan de Universiteit van Gent die ook al het Master diploma Economische Wetenschappen op zak heeft. Karel Bekaert (23), een drieëntwintigjarige student orthopedagogie die in zijn vrije tijd te vinden is op zijn koersfiets. Sofie Vermeulen (19), dochter van OCMW-raadslid Ann Dellaert. Sofie studeert eveneens orthopedagogie in Gent en is actief als leiding in Chiro Ommekeer. En tenslotte jongerenvoorzitter Gertjan Blomme (23) die werkt als verkoper voor Decoranda in Maldegem. Hij is actief lid van de Eeklose jeugdraad.