• Sint-Laureins / Maldegem
13/02/2022

Het was dan uiteindelijk toch nog een dagje later dan oorspronkelijk gepland, maar de afgesloten Celiebrug over het Schipdonkkanaal ging afgelopen week open voor het doorgaand verkeer tussen Sint-Laureins en Maldegem. Even maar, want half mei is het alweer (eventjes) gedaan.
De Vlaamse Waterweg voerde sinds 1 april 2021 structurele herstellingswerken uit aan Celiebrug over het Schipdonkkanaal. Een ware nachtmerrie voor wie van Sint-Laureins richting Maldegem trekt. Afgelopen vrijdag kwam hieraan even een eind. “De ijzeren ophaalbrug had nood aan structurele herstellingen” zegt Sents burgemeester Franki Van de Moere. “De metalen onderbouw werd volledig nagezien en verstevigd. De brug werd opnieuw geschilderd en de houten planken voor de rijweg en de voetpaden vervangen. De kasseien en voetpaden werden geasfalteerd, beton- en metselwerken uitgevoerd.”
De werken bleken intensiever dan oorspronkelijk ingeschat waardoor ze langer hebben geduurd dan voorzien. “Tussen midden en eind mei wordt de brug opnieuw even afgesloten voor alle verkeer” blikt Van de Moere vooruit. “Dan voert de Vlaamse Waterweg retouches uit die door de huidige weersomstandigheden nu niet kunnen aangepakt worden. Het gaat om retouches aan het schilderwerk en om beschermingswerken van de wapening en beton van de brug.”
(LK)