• Maldegem
16/01/2022

In het centrum van Maldegem komen 8 extra ‘Shop & Go’ parkeerplaatsen bovenop de 14 reeds bestaande Shop & Go parkeerplaatsen.
Je vindt de nieuwe parkeerplaatsen in de Noordstraat, Schouwburgplaats, Boudewijn Lippensstraat en tegen eind 2022, na renovatiewerken, ook in de Stationsstraat.
De eerste Shop & Go parkeerplaatsen werden in april 2021 met succes in onze gemeente gelanceerd. Het systeem is eenvoudig: van zodra je je voertuig op een Shop & Go parkeerplaats parkeert, wordt een intelligente sensor geactiveerd. Je 30 minuten parkeertijd beginnen automatisch te lopen en je hoeft niet te betalen of een parkeerschijf te leggen. Wie te lang parkeert, riskeert ook op deze parkeerplaatsen een parkeerboete.
Na zes maanden werd het systeem positief geëvalueerd: de parkeerplaatsen worden immers frequent en veelal correct gebruikt. Om die reden werd dan ook beslist om het aantal Shop & Go parkeerplaatsen uit te breiden. Ideaal voor wie snel een boodschap wil doen of iets afhalen, maar ook voor onze handelaars en de verkeersrotatie in het centrum.
Op de websitepagina www.maldegem.be/shop-go vind je een overzicht van alle 22 Shop & Go parkeerplaatsen.
(PDB)