Voor heel wat zwemmers uit Maldegem en omstreken was het even schrikken vorige week woensdagavond. Rond 8 uur 's avonds begon het alarmlicht te flikkeren, wat wees op een chloorgasalarm. In een mum van tijd werd het zwembad ontruimd.
Ook woensdagmorgen was er al een chloorgasalarm geweest. Bjorn Willems van het Maldegemse zwembad: 'Deze ochtend was het zwembad leeg. Vanavond is de ontruiming vlot verlopen.' Sommige mensen klaagden wel over het feit dat ze nog niet al hun 'baantjes' gezwommen hadden.

GEVOELIGE INSTALLATIE
Op geen enkel moment kwamen de zwemmers in gevaar en in het zwembad zelf kwam geen chloorgas vrij. De Maldegemse brandweerlui waren heel snel ter plaatse om het lokaaltje met de chloorgasinstallatie aan de zijkant van het zwembad te controleren. Ook de firma verantwoordelijk voor de installatie was er vlug. 'Deze installatie is heel gevoelig afgesteld. Het alarm gaat al af vanaf 5 PPM.'
Een heel kleine ontsnapping van chloorgas in de chloorgasinstallatieruimte zorgde er dus voor dat heel wat zwemmers hun wekelijkse zwemavond moesten onderbreken. Schepen van Sport Frank Sierens:
'De noodprocedure heeft goed gewerkt, een pluim voor de redders. Het is natuurlijk wel jammer voor de zwemmers.' De gemeente Maldegem bekijkt nu wat er kan gedaan worden aan de overgevoelige installatie. Een overstap naar een installatie met vloeibare chloor is een mogelijkheid, dergelijke installatie is wel vrij duur. (MW)