Langs de Aalterbaan, aan de verkeerslichten op de hoek van Krommewege (toegangsweg naar Industrieterrein), ligt het imposante gebouw “De Commanderie”.

Tot voor kort was er de interieurtoonzaal van het bedrijf Luxor gevestigd. Om de inhoud aan meubelen samen te voegen met de toonzaal die vroeger als Konforta bekend stond, heeft zaakvoerder Simon Vermeire vorige maand de volledige inboedel uitverkocht.
De Commanderie staat nu leeg, maar werd heringericht met basisinfrastructuur om voortaan als feestzaal en polyvalente ruimte voor vergaderingen, recepties, seminaries en/of vernissages een nieuw leven te kunnen gaan leiden.
De primeur, tevens ultieme repetitie, was weggelegd voor een familiefeest rond de 80ste verjaardag van Marcel, vader van Simon, Saskia en David Vermeire, die recent op 18 mei doorging.
Deze nieuwe polyvalente ruimte is voor Maldegem een precieuze aanwinst.  Voor een staande receptie is de zaal goed voor 500 personen, zittend voor ongeveer 250. En er is ruime parking rondom voor 50 à 100 wagens.

Historisch pand
De Commanderie werd gebouwd tijdens WO II in 1940-41 in opdracht van de Duitse Luftwaffe, wegens de nabijheid van het militaire Vliegplein, nog steeds de officiële straatnaam waar nu het Maldegemse Industriepark gevestigd is. Het gebouw werd destijds gebruikt als keuken voor de officieren van de Duitse en Italiaanse luchtmacht.
Na de oorlog kwam het terug in handen van de oorspronkelijke eigenaars-boeren. Vader Marcel Vermeire kocht het in 1997, als persoonlijk cadeau voor de 25ste verjaardag van zijn plaatselijke meubelfabriek Veva als extra opslagruimte en loods. Tot zoon Simon het 10 jaar geleden na grondige verbouwingen omvormde naar een luxe toonzaal voor eigen productie van massieve meubelen.
De zaal is in orde met een uitbatingsvergunning en bevindt zich officieel op het adres Krommewege, 22, Maldegem. Wie de zaal voor een evenement of privé feest wil huren kan zich richten tot Simon op 0477/60.94.63.

(PDB)