• Eeklo
23/01/2022

Vorige week hielden de politiezones van Maldegem en Eeklo acties rond de verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers.
Er werden hierbij heel wat overtredingen vastgesteld: fietsers zonder degelijke verlichting en opgefokte bromfietsen die veel te snel konden rijden.
In Maldegem controleerde de politie op de invalswegen naar de scholen de verlichting van de fietsers. Er werden 228 fietsers gecontroleerd, 10 fietsen bleken niet in orde. De meerderjarigen krijgen hiervoor een boete in de bus, terwijl de minderjarigen uitgenodigd zullen worden voor een verkeersles. Er werden tijdens de controle ook vijf bromfietsers staande gehouden: één reed veel te snel en werd daarom in beslag genomen. Hetzelfde verhaal in Eeklo waar vooral de bromfietsers werden geviseerd. Negentien bromfietsers werden staande gehouden. Bromfietsen klasse A mogen maximum 25 kilometer per uur rijden, klasse B mag tot 45 kilometer. Zes bromfietsen bleken op de rollentestbank veel te snel te gaan: één bromfiets klasse A haalde 68 kilometer en bij een klasse B werd zelfs 70 kilometer gemeten. Deze bromfietsen waren ook uitgerust met niet-reglementaire uitlaten. Een andere bromfietser kon dan weer geen geldige verzekering voorleggen. De bromfietsen, die te snel reden, mogen dertig dagen niet op de openbare weg en dienen eerst te worden geregulariseerd door een erkend bromfietsdealer of hersteller.
(Ives Boone)