Alhoewel onze mail de laatste week uitpuilt van persberichten met nieuwe of gewijzigde maatregelen van plaatselijke gemeentebesturen, is het voor een weekblad dat voorlopig maar eenmaal verschijnt, moeilijk om daar aandacht aan te besteden. Bovendien vormt het een tsunami aan minder aangename berichtgeving die we overlaten aan de collega’s van de dagbladpers. Tussen de mails toch enkele anekdoten en al dan niet te smaken humor, die lezers en firma’s met (nu) veel tijd ons doorstuurden, wellicht met hoop op opname.
We grasduinden in het aanbod en haalden er enkele staaltjes van diverse pluimage uit, al dan niet te pruimen met een korreltje zout…

Het atelierwerk in salonfabriek Be.st (Eeklo) werd gestaakt omdat de aanvoer van leder uit Italië volledig stilviel. Een Belgische fabrikant van meubelstoffen werd benaderd om deze leegte op te vullen. De zaakvoerders van Be.st beloven nu een speciale actie met een keuze uit 200 stoffen zodra hun fabriek en toonzaal terug mag opengaan.

Een man uit Maldegem vertrok vorige week naar zijn werk maar werd onderweg tegengehouden door een plichtbewuste agent van de plaatselijke politie die hem vroeg waar hij naartoe reed ? 
- Naar mijn werk. 
- Welk werk?
- Ik werk in een varkensslachterij.
- Kan je dat bewijzen? 


Heb je een brief mee van je werkgever?
- Ik ben zélf de baas…
- Kan je dat bewijzen?
De zakenman pijnigde zijn hersenen. Hij had geen aktentas bij en geen enkel evident papier slingerde rond in zijn wagen. De agent wachtte geduldig. Tot de chauffeur in nood in zijn portefeuille tóch nog een visitekaartje vond met de naam van zijn firma en zijn functie. 
De naam op het kaartje werd vergeleken met de naam op zijn identiteitskaart…
Een bericht van een van onze vrienden. 
“Je weet toch het goede nieuws dat bordelen en parenclubs mogen openblijven? Echter één probleem: je moet 1,5 meter afstand houden…
De directeur van een warenhuis mailde ons hoe hij op het hoogtepunt van de hamsterwoede zag hoe winkelende klanten pakken wc papier ongegeneerd uit passerende winkelkarren van andere klanten plukten…
De zaakvoerder van 4 Leonidas pralinewinkels in Gent liet ons weten dat hij 2.200 kg paaseieren en paashazen in chocolade niet meer kwijt kan, wegens zijn gesloten winkels. Hij kwam in het VTM-nieuws met een originele actie: per bestelling van 1 kg via internet (met thuisbestelling) schenkt hij 1 kg gratis aan een zorginstelling naar keuze van de koper.
Alle handelaars die van hogerhand hun deuren moesten sluiten lijden inkomensverlies. Geen twijfel daaraan. Maar een merkverdeler van auto’s wou er ons via een mail op wijzen hoe vooral hij en zijn collega’s elk met tienduizenden euro’s aan vooraf betaald kapitaal werkloos in hun etalage staan. Daartussen ook wagens die verkocht staan maar niet kunnen geleverd worden. Maar, troost hij zichzelf, alle zakenmensen hebben momenteel, elk volgens een andere grootteorde wellicht even grote financiële problemen ?


Anekdoten vanuit jullie ‘kot’ blijven welkom op info@taptoe.be voor hopelijk een volgende verschijning.

Piet De Baets