Vlak voor jongste Kaprijkse gemeenteraad vond een bijzonder plechtig moment plaats. Voormalig schepen en gemeenteraadslid Daniël Coppejans uit Kaprijke werd op het gemeentehuis van Kaprijke onderscheiden voor zijn jarenlange dienst als gemeenteraadslid in de gemeente Kaprijke. Hij ontving de Gouden Palm in de Kroonorde. Daniël Coppejans was meer dan 35 jaar actief.
'Samen met Wilfried Blondeel wordt Daniël Coppejans wel eens de vader van Samen genoemd' schetst communicatieambtenaar Jeroen Van¬thournout de figuur van de gehuldigde. 'Als gemeenteraadslid heeft hij meer dan 35 jaar dienst. Hij was ook enkele jaren schepen. Coppejans was oprichter van de Kaprijkse voetbalploeg FC Groeningen Kaprijke en leidde de ploeg tot in tweede provinciale.
Samen met voormalig minster Paul Van Grembergen richtte hij het ziekenfonds Flandria Meetjesland op. De man was actief in de textielsector en maakte zich op zijn eigen wijze het reilen en zeilen in de zakenwereld eigen. Al die jaren is Coppejans steeds met zijn beide voeten tussen de Kaprijkse bevolking blijven staan.' Coppejans ontving de onderscheiding in het bijzijn van zijn echtgenote en de voltallige Kaprijkse gemeenteraad. (LK)