• Eeklo

Defensie organiseert van maandag 16 tot en met vrijdag 20 maart 2020 een grootscheepse militaire oefening in Eeklo.

De oefening van het 11de Bataljon Genie van Defensie biedt de mogelijkheid om te trainen in een reële omgeving die zich uitstrekt over het grondgebied van Eeklo, Maldegem, Lievegem en Aalter. 400 militairen van verschillende Belgische eenheden (Bataljon Bevrijding/5 Linie, 14 medisch bataljon,…), maar ook buitenlandse specialisten uit Nederland en Frankrijk zullen tussen 16 en 20 maart in het Meetjesland aan het werk zijn.
Gedurende de oefening zullen er militaire voertuigen rondrijden in de regio en er zullen ook enkele Belgische luchtmiddelen (helikopters en C130) te zien zijn. Er zullen 500 figuranten deelnemen aan de oefening als slachtoffer van een fictieve natuurramp. 100 Figuranten kunnen blijven overnachten in de opgebouwde tenten op het vliegveld van Ursel.
Defensie zoekt 500 burgers, van 7 jaar of ouder, die de rol van slachtoffer van een natuurramp willen vertolken en eventueel de nacht kunnen doorbrengen in ‘crisisgebied’. Hiervoor richten ze een infomoment in op woensdag 26 februari in CC De Herbakker om 19 uur. Meer info over de voorwaarden als vrijwilliger vind je op http://orientalresponse.be/
Meer info: Dienst evenementen Eeklo 09/218 28 00 – evenementen@eeklo.be

(PDB)