Dit paardenevenement voor het goede doel gaat door in het Sint Annapark op zondag 29 september. Het programma (zie verder) is een must voor iedereen met een passie voor paarden en met een gouden hart voor het goede doel en biedt een scala van demonstraties en acties die een ganse dag vullen.
Het doel van de “Eye Hope Stichting” is om met dit paardenevenement geld in te zamelen om wetenschappelijk onderzoek te betalen dat kan leiden tot een geneesmiddel  voor de zeldzame ziekte van Wolfram. Kinderen met deze ziekte krijgen diabetes, worden blind en doof,  krijgen evenwichtsstoornissen en hun levensverwachting is beperkt. Het onderzoek gaat goed vooruit en het eerste medicament geeft reeds zijn eerste resultaten prijs.
Bertha en Victor zijn twee patiëntjes  met dit syndroom. Victor (10) is de kleinzoon van dr. Marianne Van de Kerckhove en dr. Ludo Vanden Bussche uit Maldegem.  

Programma

Ludo en Marianne zijn gepassioneerde traditiemenners, dit jaar werden zij tweede in de internationale traditie menwedstrijd te Sevilla. Samen met hun collega-menners  en de gemeente Maldegem bundelen ze hun krachten voor dit groots evenement.
Voor de allerkleinsten zijn er mini-paardjes, die ze kunnen strelen, kammen en er een wandelingetje mee maken.  
Verder zijn er ponyritjes, jachthoornblazers die de herfst aankondigen, groepsdressuur door LRV Maldegem,  jachtritten voor leden van de Riding Club Belgium, ritjes met de Damse paardentram doorheen Maldegem centrum en twee tochten voor menners.  Er is een grotere rit voor de recreatiekoetsen (start tussen  9.30 en 11 uur) en een kortere rit voor de traditiekoetsen vanaf 12 uur. Het aan- en afrijden van de koetsen door het park geeft de sfeer van weleer terug. Bij terugkomst in het park is er mogelijkheid om enkele proeven te rijden en een kegeltjesparcours. 
Vanaf 11 uur ben je al verwacht voor het aperitief. Je kan de Eye Hope champagne, met unieke capsule editie 3 proeven en kopen, Louis Dehu Brut aan 30 euro per fles, met gepersonaliseerd etiket en genummerde capsule (voor de collectioneurs: Lambert 71.c  waarde 10 euro) alsook genieten van heerlijke Wild horse gin en tal van tapas.
Een grote barbecue start vanaf 12 uur en je kan doorlopend aanschuiven tot 17 uur. Wel inschrijven via maldegemment@hotmail.com : 25€ voor volwassenen en 10€ voor kinderen. Betalen op Eye Hope Foundation:  BE91 7360 3419 3776 is een must.
Er zijn in de namiddag ook veel randactiviteiten zoals een optreden van de Goodheart Linedancers en demonstraties van Stal Talpe met het Vlaamse paard. Verder koffie met pannenkoeken à volonté. 
De toegang tot het evenement is gratis. Parking langs de Gidsenlaan. Wil je deelnemen aan de rit en/of barbecue kan inschrijven via maldegemment@hotmail.com
Info: Ludo Vanden Bussche: 0474/306458 of Marianne van de Kerckhove: 0495/528129
Ludo en Marianne Vanden Bussche – Van de Kerckhove

Piet De Baets