• Maldegem

De Handelskilometer langs de Kon. Leopoldlaan in Maldegem krijgt er deze week een kanjer in Europa bij. Op de plaats waar tot voor kort Blokker en Casa gevestigd waren, op dezelfde parking naast buren Leenbakker, Bristol en vooral Euro Shop, opent Decathlon deze week zijn 33ste winkel in België. Decathlon is een Franse sportwinkelketen, opgericht in 1976, met meer dan 2.000 vestigingen wereldwijd en meer dan 82.000 werknemers, waarvan 3.500 in België.   
In Maldegem is de vloeroppervlakte ongeveer 1.000 m2 en focust men vooral op enkele kernsporten:  zwemmen, fitness (pilates, cardio, dans), voetbal, tennis, race-, stads-en kinderfietsen, atletiek, bergsport, kampeer, trekking, ski en paardrijden. Met daarbij alle soorten toepasselijke sport- en vrijetijdskledij en sportschoenen. Alle andere 85 sporten die Decathlon volgt, zijn zowel in Maldegem als online te bestellen en worden gratis thuis geleverd. In Maldegem verleent Decathlon persoonlijke uitleg/advies en mogelijkheid tot passen. Daarnaast is er in de winkel een werkplaats voor onder andere herstellingen en onderhoud van bvb. ski’s en fietsen (remmen regelen, platte banden…).
De store-leader (30) wordt Wouter Eloot uit St. Laureins, Master in Lichamelijke Opvoeding en zelf een fervente sporter bij diverse clubs in de omgeving en met meer dan 5 jaar ervaring in Decathlon Brugge.

Piet De Baets