• Maldegem

Sedert een tweetal weken zijn de werken op de N9 ( de zogenaamde ‘Handelskilometer’) in Maldegem volop bezig.

De werken, waarbij het wegdek en de opritten naar de handelszaken worden aangepakt, duren tot eind december. Er is slechts verkeer mogelijk  in één rijrichting. Om de klanten wegwijs te maken over hun bereikbaarheid, sloegen 48 handelszaken de handen in elkaar en ontwierpen een gezamenlijk en overzichtelijk infobord.
Het idee hiervoor komt van een handelaar, die tijdens het infomoment voor de betrokken Maldegemse ondernemers in juni voorstelde om één infobord per invalsweg te plaatsen waarop alle bereikbare handelszaken met hun eigen logo zouden staan. Het voordeel is dat er op die manier geen chaotische wirwar aan eigen bewijzeringsborden ontstaat.
“Na overleg kwamen alle partijen tot het akkoord dat de handelaars zelf zouden instaan voor de kosten van de borden”, legt burgemeester Bart Van Hulle het initiatief uit. “De dienst lokale economie van de gemeente en de bereikbaarheidsadviseur van AWV zorgden voor ondersteuning bij de praktische uitwerking.”
Uiteindelijk zegden liefst 48 ondernemers toe, wat de deelnameprijs voor de infoborden terugbracht tot 150 euro per handelaar. Het opzet van de infoborden, die op de invalswegen naar de werken staan, is als volgt: omdat niet alle handelszaken via hetzelfde omleidingstraject te bereiken zijn, werd de werf opgedeeld in zones A, B en C. Op het grote scherm kan je lezen in welke zone de handelszaak valt die je wilt bezoeken. Daarna volg je gewoon de pijltjes met de bewuste letter. Alle info over de werken vind je op www.wegenenverkeer.be/Maldegem.

(Ives Boone)