• Eeklo
29/08/2016

Wegens langdurige, renovatiewerken aan de sporthal (met  onder meer de afbraak van een danszaal) en de bouw van een nieuw zwembad, zag Eekloos bekendste dansschool zich genoodzaakt een ander onderkomen te zoeken.

Dansschool S-pression van Sara Mussche (36) , met een afdeling in Maldegem,  telt inmiddels ruim 600 leden en een verhuis zou dus zeker geen sinecure worden. 

‘Uiteindelijk, na heel wat intensief zoekwerk, vonden we in hartje stad de ideale locatie in de Molenstraat’, zegt vader Jan Mussche, administrator en mede-bezieler van dochter’s  dansschool.

Gerenoveerde meubelsite

De bouw van het nieuwe Eeklose zwembad en de gedeeltelijke renovatie van de bestaande sporthal bezorgen ook andere sportclubs heel wat zorgen. De getroffen clubs zochten zoveel als mogelijk naar alternatieven om die moeilijke periode door te komen.

Jan Mussche: “Vanuit de sportdienst kregen we enige tijd geleden te horen dat we gedurende twee seizoenen niet meer in de sporthal terecht konden. We waren er sinds 2004 en met onze 600 leden nu  de grootste gebruiker geworden. In plaats van hiervan moedeloos te worden en halve oplossingen te zoeken, zagen we deze tegenslag uiteindelijk  als een nieuwe uitdaging en gingen we actief op zoek naar een alternatieve en goed toegankelijke locatie. Liefst centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken, met een (liefst gratis) parking en met zicht op mogelijke latere uitbreiding. Zo kwamen we uiteindelijk terecht bij de site Quercus, halfweg de Molenstraat, toebehorende aan architectenbureau Dedalus van Kurt Dyselinck en Carine Lippens. Daar waren tot voor kort nog de burelen van Taptoe, De Klapper en Tuinadvies gevestigd. De drie firma’s waren daar elk vertrokken op zoek naar dringende uitbreiding. De prachtig gerenoveerde site, een vroegere meubelfabriek, stond al een tijdje half leeg. 

Het klikte onmiddellijk met de eigenaars en gedurende twee maanden werd vervolgens door alle medewerkers van de dansschool hard gewerkt om het gebouw voor onze doeleinden tegen het nieuw dansseizoen gebruiksklaar te krijgen.”

Doorstart

Een rondleiding in de gerestaureerde  gebouwen van de dansschool leert alvast dat hier kosten noch moeite zijn gespaard om het geheel een hippe, verfrissend jonge tint te geven. Een opzet dat uitermate geslaagd is.

 

Sara Mussche:  “We zorgden voor een mooie loungeruimte als ontvangst, een sanitair blok en een bureel voor de docenten en twee ruime danszalen, afgezet met hoge spiegels rondom. Voor onze leerlingen onovertroffen mooie en gezellige ruimtes, met een beetje industriële nostalgie-toets. Ze zijn allen super enthousiast. En we zijn net op tijd klaar voor het nieuwe dansseizoen dat in september start.”

Of ze binnen twee jaar nog zal terugkeren naar de sporthal, vragen we? 

Sara Mussche:  “ Voor dat antwoord is het nu nog te vroeg, vrees ik. Alhoewel. De uitstekende ligging van deze fonkelnieuwe accommodatie, de  gastvrijheid van Kurt Dyselinck en Carine Lippens, de financiële inspanningen die we ons hier hebben getroost en de boost die zeker ook ons lerarenkorps zal begeesteren, zullen hopelijk zorgen voor een geweldige doorstart. We zien ook samenwerkingsmogelijkheden met het naastgelegen atheneum. In september gaan we daar alvast danslessen geven aan hun leerlingen van het eerste en tweede middelbaar, in functie van een latere intensere samenwerking met de sportrichting van het atheneum. We hebben nog veel tijd om later en tijdig te evalueren of alles hier een tijdelijke, dan wel definitieve start vormt voor een mooie toekomst.”

(Yves Boone/PDB)

 

Info: Dansschool S-pression, Molenstraat 160/b, Eeklo.

0472/ 23 25 47 en/of 09/ 377 49 27

 

Inschrijvingsdagen:

woensdag 31 aug. (16u30-19u) en zaterdag 3 september

(14u-16u30) te Eeklo, Molenstraat 160/b .

 

Op woensdag 31 augustus (13u30 -15u)
te Maldegem, sporthal Meos.
Vragen en info: www.s-pression.be
of info@s-pression.be