• Eeklo
23/02/2011

Op maandagavond 28 februari a.s. neemt de Eeklose Biljartclub het in de eredivisie driebandencompetitie op tegen het Lierse familieteam van Mr.100 Lier. Op zich niets wereldschokkend tot men de samenstelling van het  bezoekerskwartet onder ogen neemt : naast de zonen Kurt (48) en Koen (49) Ceulemans en vader-grootmeester Raymond komt ook kleinzoon Peter Ceulemans (30) mee. Een zéér sterke ploeg die meedraait aan de kop van de rangschikking in eredivisie (de ploeg van Ludo Dielis staat momenteel op kop) en zeker géén hapklare brok voor de thuisspelers Steven Van Acker, Leslie Menheer, Christiaan De Mil en Freddy Staelens, samen momenteel verwikkeld in een dramatische degradatiestrijd.

BILJARTFAMILIE
Ondanks zijn respectabele leeftijd (wordt in juli 74) blijft Raymond CEULEMANS nog altijd een icoon in de biljartsport en steeds opnieuw een publiekstrekker zonder weerga.
Zijn driebandniveau op de biljarttafel is nog altijd van zeer hoge waarde en een plezier voor het oog .
Anderzijds is het ook een internationaal unicum dat in de biljartcompetitie één team meedraait met 4 leden van dezelfde familie .
Kleinzoon Peter is momenteel dé sterkste van de  “clan” en officieel ook de kopman.
Plezierig om weten is dat Peter nog een jongere broer Bart heeft (27) die eveneens in eredivisie aantreedt maar in een andere club, gezien er maar 4 spelers per ploeg mogen spelen. Ook Bart is overigens een sterke speler. Zo zie je maar.

UNIEK PALMARES
De kleinzoons zullen uiteraard nooit het niveau, laat staan palmares van hun grootvader evenaren, maar behoren momenteel niettemin tot de top-8 van Belgische driebandspelers .
Ook hun vader Koen en oom Kurt behoren tot diezelfde Belgische subtop.
Raymond Ceulemans zelf is een ware ambassadeur van zijn sport. 35 keer wereldkampioen, 61 x nationaal kampioen en 45 x Europees Kampioen, telkens in diverse disciplines (w.o. bandstoten, kader 47/1, 3-band,enz.). Hij kreeg de eretitel van Mister 100 nadat hij zijn honderdste titel behaalde. In 2003 werd hij ‘geridderd’ door de koning.

GALA-AVOND
Maandag 28 februari wordt dus als het ware een unieke biljart-galavond zoals wij er helaas te weinig of géén meer beleven in het Meetjesland.
Voor velen wellicht een ultieme gelegenheid (of droom) om dit inmiddels 73-jarige ‘fenomeen Ceulemans’ nog eens aan de biljarttafel te zien? Want buiten dit competitieverband is hij verder nog zeldzaam aan het werk.

20 voorbehouden Taptoeplaatsen
Datum: ma 28/2.  Zaal Mon-tana, Markt 6, 1st verd. te Eeklo.
Aanvang 19.30u. Er zijn 4 matchen met einde voorzien rond 23-23.30 u. Inkom is gratis, maar wees er tijdig bij want men zal over de koppen kunnen lopen. In  zaal Montana zijn slechts 75 zitplaatsen en 75 staanplaatsen voorradig.  Speciaal voor rappe Taptoe-lezers zijn er 20 voorbehouden ereplaatsen voorzien. Stuur een mail naar info@taptoe.be vóór vrijdagavond 25 februari en geef het antwoord op volgende vraag: hoeveel jaar zijn de 5 biljartende Ceulemansen momenteel samen oud? (let op het strikvraagje in de tekst). Als er meer dan 20 juiste antwoorden binnenkomen wordt er geloot. De gelukkigen worden per mail of sms in de loop van zaterdag verwittigd. Vermeld dus ook uw naam en gsm nr.