• Eeklo
25/09/2022

Het gaat de laatste jaren niet zo goed in de harmonie en fanfarewereld. Op enkele uitzonderingen na hebben de verenigingen het moeilijk, en zeker na de coronaperiode. Zo ook de nog enig overblijvende Eeklose harmonie die volop op zoek is naar nieuwe muzikanten.
Ooit noemde deze (koninklijke) harmonie “Sint-Georges & Sint-Cecilia” met een rijke historie die teruggaat naar de stichting tijdens het Franse bewind in 1805.
Onder de sinds dit jaar huidige naam ‘Koninklijke Harmonie Eeklo’ doet ze nu een oproep naar de inwoners van Eeklo en randgemeenten. Wie speelt een blaasinstrument, of wie leeft zich graag uit met ritmisch of melodisch slagwerk? Heeft u uw muzikale hobby een tijdje geleden stopgezet, maar begint het weer te kriebelen? Kom vrijblijvend een kijkje nemen op een van onze repetities. De harmonie staat o.l.v. dirigente Ester Van Nuffel, afgestudeerd aan het conservatorium van Gent en trompettist bij verschillende orkesten. Deze zeer enthousiaste, vlotte jonge dirigente brengt op een aangename manier de muzikanten samen en weet de juiste muziek te kiezen die veel mensen aanspreekt. Ze spelen vooral filmmuziek en hedendaagse popmuziek, met af en toe toch een stukje klassiek.
De repetities gaan wekelijks door in het lokaal Oostveldstraat 18 te Eeklo van 19.30u tot 21.15u. Heeft u interesse, bel voor meer info 0495/83.47.98 (Dorine).
(PDB)