Dit Eeklose festival wordt stilaan een gevestigde waarde in de Vlaamse festivalzomer. ‘Wij blijven een laagdrempelig, kwalitatief, gezellig en gratis festival’, klinkt het bij Cultuurcentrum De Herbakker, vzw Bakfiets en Muziekclub N9, de drie organisatoren van dit bruisende stadsfestival.

Op vrijdag 12 augustus om 20 uur gaat het Herbakkersfestival in het Heldenpark van start met 2 grote Vlaamse namen. Met de bekende chansonnier Guido Belcanto en de band Yevgueni die recent zijn vierde album uitbracht, trekken de organisatoren op de eerste avond resoluut de Nederlandstalige kaart. Ook op zaterdag staat er weer heel wat leuks op het programma. De jongsten kunnen in het Heldenpark naar Pret in het Park. Van 13 u30 tot 17 u 30 staan er allerlei leuke activiteiten op het programma: deathride, ponyritjes, waterglijbaan, rugby, suikerspinnen, clown, ligfietsen, hennatatoeages...Vanaf 17 uur wordt het Canadaplein omgetoverd tot een ‘rustig alternatief’. Op Soirée Excentrique kan je een lekker hapje eten en genieten van een pintje, een bescheiden oase in het midden van de stad. Op het Herbakkersplein staan zaterdagavond de bands Too Tangled, Teddiedrum, Rony Verbiest Trio, The Galacticos en A Brand geprogrammeerd. Wie er dan nog niet genoeg van heeft, kan nog naar de afterparty met DJ Dokter Kaisar and Mr Piedie in CC De Herbakker.
Op zondag 13 augustus gaan de activiteiten al vroeg van start. Vanaf 10 uur kan je naar de eindejaarstentoonstelling van de Eeklose kunstacademie en om 11 uur is er op het Herbakkersplein een aperitiefconcert. Andere evenementen op zondag zijn: Pique-nique excentrique, streekproductenmarkt, fabrication maison, Velodroom, het Museum der Naaimachines en wildbreien. Op muzikaal vlak staat er op zondag eveneens heel wat moois op het programma: Brass Consort Festiva, Aqui Vem o Sol, Ketnetband, Big Swingband ft. Dan Ellery, Summerbummerdownerfolk, Alaska en Reno. Gorki sluit het vijfde Herbakkersfestival af. Ook zondagavond is er een afterparty in CC De Herbakker.  (Michel Wijne)