Nu de piek van Covid-19 in ons land achter de rug is, heeft de overheid beslist om de strenge maatregelen in de komende tijd met mondjesmaat te versoepelen. Mondmaskers zullen daarbij een belangrijke rol spelen.

De bekende Eeklose Michiel Steenbeke, zaakvoerder van Adrem Keukens, broedde de laatste weken op een idee om enerzijds het verlies van zijn 6 verplicht gesloten keukenwinkels op te vangen en anderzijds zijn volk aan het werk te houden.
Na een uitgebreide brainstorming met vrienden en personeel, waarin vooral gezocht werd naar de repercussie ná de Coronatijd voor hun bedrijf en naar misschien veranderende gewoontes bij het cliënteel, kwam al vlug het vermoeden naar voor dat we ook na het afbouwen van de strengste maatregelen regelmatig verplicht een masker zullen moeten dragen op plekken waar veel mensen op een kleine ruimte samenkomen, bijv. op een bus, de trein, in de supermarkt…
Bovendien kwam de vergadering ook op het item van ‘design-mondmaskers’, al dan niet met reclame op gedrukt én herbruikbaar. Wanneer mondmaskers steeds meer een deel van ons dagelijks leven zouden worden, dan wil je er misschien wel eentje dat bij je outfit past, ja? Voorzien van een toffe print en/of gepersonaliseerd ? 
Zeker een ver vooruitziend en gedurfd idee, maar - wie weet - wordt het wel een trend?

Kwalitatief product
Vrij vlug zag zaakvoerder Michiel een gat in de markt. Een snelle rondvraag op internet en bij bevriende firma’s in zijn netwerk voerde hem aanvankelijk naar de modebranche. Maar daar leek het idee nog niet echt doorgedrongen. Grote oplages van basis-mondmaskers, al dan niet aangevoerd vanuit China, leek dan weer géén probleem, maar was niet echt de trigger waarnaar Michiel op zoek was.
Volgehouden zoekwerk leverde uiteindelijk resultaat op. De eerste bestelling  van 2.000 mooie exemplaren bleek na een vlugge lancering via sociale media onmiddellijk uitverkocht. We spreken over amper twee weken geleden.
Michiel: “Ondertussen waren onze keukenwinkels inderdaad sedert half maart al potdicht en omdat stilzitten en werkloos toezien niet verenigbaar is met mijn temperament, hebben we na de eerste successen ijverig verder gezocht naar mogelijkheden. Vrij snel konden de Europese leveranciers ons de vereiste certificaten geven. We deden eveneens onderzoek naar de kwaliteit. Onze comfortmaskers bestaan uit 2 of 3 lagen, de stof is Oeko-Tex gecertificeerd. Ze zijn voorzien van lintjes en een neusstuk waardoor ze goed aansluiten rond neus en kin. 

Diverse patronen
MIME-mondmaskers was geboren: een verwijzing naar de gebarentaal die mensen met een masker op neus en mond moeten behelpen om zich beter verstaanbaar te maken. Het plezierige is voorlopig de nog weinig voorkomende trend met designpatronen: een bolletje, streepje, bloemetje of vruchtje ? Of met firma-logo? Of met een reclameboodschap ? Het kan inderdaad een hype worden en dan is Adrem méé. 
Alle bedrukkingen zijn mogelijk. En het blijft hoe dan ook een bescherming voor jezelf en de omgeving. 
De droom van Adrem blijft om iemand te vinden uit de mode- of textielwereld die graag wil meestappen in hun project. Mocht u zich geroepen voelen, aarzel niet hen te contacteren. 

Taptoe: Uw maskers zijn wasbaar en daarom herbruikbaar. Een appél naar ecologie?
Michiel: “Zeer zeker. Maar dan moet je ze niet per 5 stuks in de machine op 90 graden steken, maar eerder op de ouderwetse manier met een pot op het vuur (lacht).”

www.mimemondmaskers.be
Voorlopig biedt Adrem herbruikbare, wasbare mondmaskers van Europese makelij aan, in de kleuren wit, blauw of zwart. Deze zijn standaard op stock alhoewel hier ook door de grote vraag een wachtlijst  bestaat.  Momenteel zijn 2 modellen (zie foto’s) in de kleuren wit, blauw of zwart uit stock leverbaar: 20 € voor 5 stuks, incl. btw. (+ verzendkosten 4.95€). Bestellen kan via telefoon 0483/73.93.68 of via mail: info@mimemondmaskers.be 
Raadpleeg in elk geval de website www.mimemondmaskers.be, die vandaag al online staat.
Voor speciale wensen, aarzel niet contact op te nemen met ‘mimemondmaskers’ zodat ze samen met u kunnen kijken wat mogelijk is.

Piet De Baets