Op het Europese Kampioenschap indooratletiek voor masters hebben onze regio-atleten zich van hun beste zijde laten bewonderen. Er werden immers heel wat finaleplaatsen behaald en enkele onder hen versierden zelfs een podiumplaats. Bij de ‘prille’ vets was dit het geval voor Wim Blondeel, die eerst de gouden medaille in het discuswerpen versierde en daags nadien goed was voor brons in het kogelstoten.

Bij de vijftigers presteerde Geert De Roose outstanding want hij behaalde tijdens een loodzware vijfkamp met een sprong van 1m84 zelfs een Belgisch record in het hoogspringen. Ook zijn andere proeven, namelijk hordenlopen (10”40),  verspringen (5m34), kogelstoten (9m96) en duizend meter (3’24”94) waren van een hoog niveau zodat hij met een eindtotaal van 3577 punten ook de nationale bestprestatie in zijn leeftijdscategorie neerzette. Voor Dirk Bogaert was er in het snelwandelen tweemaal een bronzen plak weggelegd want zowel over drieduizend als vijfduizend meter remonteerde hij dankzij een ijzersterke slotspurt naar een onverhoopte derde plaats .

Bij de vrouwen veroverde Bianca Colpaert in het hoogspringen de gouden medaille terwijl Saskia De Jonghe en Annick Geeraert in hun aflossingsnummer  over viermaal tweehonderd meter meehielpen aan een Belgische recordtijd. Elisabeth Van Hyfte, die op het jongste BK goed was voor zilver op de vierhonderd meter, moest nu over de korte sprint (60 meter) met een ereplaats vrede nemen. (Dirk Daelemans)