“De woonbonus heeft er bij ons goed ingehakt”, vertelt ons Isabel Thuys die haar naam in haar Eeklose immobiliënfirma heeft gestopt.

“Op het einde van 2019 hadden we zowaar praktisch geen enkel vastgoed meer in onze portefeuille. We waren zo goed als uitverkocht ! De rush was al volop begonnen na de zomer van 2019. We hadden toen nog meer dan 40 panden ter beschikking. Veel van onze klanten wilden terecht nog snel van de woonbonus profiteren vóór die per 1 januari werd afgeschaft. Een sappige belastingaftrek van 20 à 30.000 euro was zó meegenomen.  Booming business met als gevolg dat we begin 2020 zo goed als konden herbeginnen…”

Vrouwen aan de top
Toch panikeerde Isabel niet. We zijn 1 maand verder en haar firma draait weer op volle toeren. Onder deze reportage vindt de liefhebber terug een waaier uit de collectie van toffe eigendommen die uit de inmiddels volop aangevulde portefeuille worden aangeboden.
Want deze pas één jaar geleden opgerichte immo-onderneming van de jonge en dynamische Isabel (42) doet het verrassend goed. Met vrouwen aan de top…
Ja, we waren erbij toen de deuren in de Boelare destijds openden, maar knipperden nu met de ogen als we vorige week opnieuw worden ontboden voor een update.
We herkennen de 2 startende gezichten van destijds, maar zien nu hoe 3 nieuwe medewerkers de toen nog grotendeels lege bureelruimte volop vullen. 2 + 3 of meer dan een verdubbeling van het personeelsbestand ! Goe bezig dus, met een overwegend vrouwelijk jong gezelschap (Anja, Lauren, Nadia, Isabel) rond de enige man (Geoffrey) in hun midden. En een aantrekkelijke vitrine die uitpuilt met de verlichte foto’s uit het ruime vastgoedaanbod.

Een mooi verhaal
“Isabel Thuys zorgt voor je huis !”
Een betere en meer toepasselijker slogan kon Isabel Thuys niet dromen. Haar roots en haar naam had ze alvast mee toen ze begin vorig jaar - na een jarenlang partnership - het bekende Eeklose Vastgoedkantoor ERA Ryckaert op de hoek van Boelare en August Van Ackerstraat overnam en herdoopte in ERA Vastgoed Thuis.  Het begin van wat zeer snel een apart succesverhaal zou worden.
Isabel is afkomstig uit Waarschoot. Haar ouders zijn zelfstandige bouwondernemers met specialiteit villabouw en promoties. Zij hielp thuis mee bij de administratie en studeerde boekhouding/informatica. Al die tijd droomde zij van een eigen zaak, maar dan eerder in de verkoop van vastgoed als erkende makelaar.
Hiervoor diende zij een bekwaamheidsdiploma te halen via drie jaar avondschool en nog eens twee jaar stage bij een gevestigd immokantoor. In 2011 kwam zij als bediende in dienst bij het Vastgoedkantoor Ryckaert, met een afdeling in Eeklo, Zelzate en Gent.
Isabel: “Na zes mooie jaren in het kantoor Eeklo groeide mijn ambitie en vond ik het stilaan tijd om een zelfstandige stap vooruit te zetten. Ik wou al voortdurend mijn eigenzinnige visie doordrukken in dit kantoor. Maar ik moest wachten op mijn officieel attest als makelaar, wat in ons vak het BIV- nummer wordt genoemd. Het kon niet rap genoeg gaan. Uiteindelijk, in oktober 2017, was het zover. Ik had ondertussen al vroeger onderhandelingen gestart met Eric Ryckaert en zijn zakenpartner Bart Criel, mijn bazen, en we kwamen akkoord dat ik hun Eeklose kantoor mocht overnemen met voorlopig nog behoud van de naam Ryckaert. Per 1 januari 2019 mocht ik het kantoor met mijn eigen naam (en 1 letter y verschil) benoemen. Thuys werd het meer voor de hand liggende ERA Vastgoed “Thuis” en ik kon definitief beginnen met de opbouw van mijn droom en passie.“
Isabel geloofde onvoorwaardelijk in haar zaak. Ze kocht al in juni 2017 de eigendom een paar huizen verder in de Boelare, waar Piet Vertriest jarenlang een Orthoshop had uitgebaat.

Netwerk
Taptoe ontmoet nu 1 jaar na haar opening een nog steeds aanstekelijk gedreven en vriendelijk-enthousiaste zaakvoerster.
Inmiddels is Era Vastgoed Thuis in een vaart opgeklommen naar de tweede plaats in de top 10 van Eeklose immo-agentschappen met een verkoop van ongeveer 80 eigendommen in het eerste jaar. Het Eeklose kantoor piekt in de top 25 van de ERA-kantoren en werd vorige week met een Award beloond als een der drie snelst groeiende van de 110 Era-kantoren in België. Taptoe is uiteraard nieuwsgierig naar het geheim achter dit snelle succes?
Isabel (legt uit): “Wij kunnen dank zij ons lidmaatschap bij de ERA-groep onze klanten enkele unieke voordelen aanbieden bij de koop of verkoop van een eigendom die bij collega’s van ons ontbreken. Onze fel gegeerde ‘ERA comfortgarantie’ voor kopers is een gratis waarborg die de werking van alle mechanische installaties zoals verwarmingsketel en zichtbare leidingen in de aangekochte woning dekt tot twaalf maanden na het ondertekenen van de notariële akte. Daarnaast stellen wij een gratis verhuiswagen ter beschikking en kan de klant profiteren van een ERA voordeelkaart voor kortingen op allerlei bouwmaterialen. Dat is een van de redenen waarom ik zo tevreden ben te mogen deel uitmaken van de  sterke marketingmachine van het  ERA-netwerk over gans België met 110 kantoren. Een luxe voor klant én makelaar. Meer dan vier à vijfduizend woningen staan permanent op onze gezamenlijke website.”

Teamwork
Het vierkoppige team naast Isabel zorgt alvast voor een echt ‘Thuis’- gevoel.
Isabel: “Anja is bijzonder sterk in de verkoop. Ze luistert aandachtig naar wat onze klanten willen en zal hen projecten aanbieden die nauw aanleunen bij wat zij  precies zoeken. Of ze geeft meer uitleg bij wat zij hebben uitgezocht op onze website. Nadia is het eerste aanspreekpunt van ons kantoor en doet een groot deel van de administratie. Ook zij heeft de warme aanpak die wij zeer belangrijk vinden. Lauren is in opleiding om haar officieel makelaarsattest te halen maar heeft nu al het verkopen in het bloed.  Geoffrey tenslotte wordt opgeleid om prospectie te doen.”
Lauren pikt hierop in en somt op haar beurt de sterke kanten op van Isabel: “Isabel heeft een ongelooflijk groot empathisch inlevingsvermogen. Voor ze begint met de zakelijke kant, wil ze de klanten uitgebreid leren kennen en hen op allerlei manieren informeren en geruststellen. Dat maakt haar uniek.”

Snelheid
Isabel: “Mensen willen snel handelen, wij gaan daar in mee. Een verkoop wordt door ons afgehandeld in gemiddeld 12 weken. Uitzonderlijk eens binnen de week, maar dat zijn uitzonderingen (lacht). Breed adverteren is daarvoor een must. Voor het opstellen van de advertenties doen wij beroep op een professionele fotograaf die wij naar het te verkopen pand sturen. Dit laat ons toe om bij middel van een 3D-scan het huis rondom in 360° te tonen. Als het moet zetten wij zelfs een Drone in voor luchtfoto’s. Schattingen van de eigendom doen wij zo nauwkeurig mogelijk om de juiste adviesprijs te bepalen en lange discussies over de uiteindelijke prijs op te vangen. Ik kan gerust zeggen dat wij meestal in 90 - 95 % van de gevallen de uiteindelijke koopprijs juist hebben ingeschat. Het pand grondig kunnen screenen vooraf is hiervoor een noodzaak. En we kennen vergelijkende marktprijzen door onze inmiddels jarenlange ervaring. Dat helpt allemaal voor een snel verkoopproces. Hetzelfde geldt trouwens ook voor verhuring, wat we uiteraard óók doen voor onze klanten.”

Piet De Baets