Het wordt één groots feestwekend. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli viert de Bentilse fanfare ‘Nooit Gedacht’ haar honderdste verjaardag.

Je maakt het maar één keer mee in het bestaan van een vereniging. Voor de Bentilse fanfare Nooit Gedacht, die haar naam kreeg omdat nooit iemand had durven dromen dat een dermate klein gehucht als Bentille ooit een eigen fanfare zou hebben, is het aanstaande weekend zover. Ze wordt honderd. En de oorspronkelijke stichters hebben ook dàt wellicht nooit kunnen dromen?
Een gebeurtenis die moet gevierd worden. “We beginnen er al aan op zaterdag 6 juli” zegt voorzitter Willy Pauwels. “Eerder een beetje in besloten kring. Er is een degustatie barbecue  waarbij we verhalen en filmpjes uit de oude doos gaan halen. Tevens is er een tweedaagse tentoonstelling met foto’s uit de jongste honderd jaar.”

Wandelconcerten
Het accent ligt uiteraard op zondag 7 juli. Terwijl de renners in de Tour de France een ploegentijdrit in en om Brussel afwerken, breekt in Bentille het muzikaal geweld los met een eerbetoon door diverse omliggende fanfares.
“De culturele site De meet wordt het centrale punt”, weet Pauwels. “Wijzelf openen de muzikale acts met een optreden om 10.30 uur. Daarna volgen enkele officiële plichtplegingen en een receptie. Vanaf 13 uur davert De Meet muzikaal. Er zijn optredens van de Sentse muziekschool (13 uur), de Watervlietse fanfare Eendracht Maakt Macht (13.40 uur ), de Koninklijke fanfare Verenigde Vrienden Adegem ( 14.20 uur), de Koninklijke Harmonie St-Cecilia Bassevelde (15 uur), de Koninklijke Harmonie Yver en Eendracht Kaprijke (15.40 uur), de fanfare van Hoofdplaat (16.20 uur) en tot slot de Saint Michaels Big Band (17 uur ). Om 18 uur sluiten we af met een Taptoe waarbij alle muzikanten samen spelen. Onderweg worden een drietal wandelconcerten doorheen Bentille gegeven.” Alle optredens ter gelegenheid van dit 100-jarig bestaan zijn gratis toegankelijk.

(LK)