Na een bloedstollend wedstrijdslot tegen een moedig VV Zomergem verzekerde FC Kleit zich van de titel in derde provinciale. De jongens van trainer Inias Smit wisten voor de wedstrijd dat ze bij winst tegen Zomergem en puntenverlies van Sint-Kruis-Winkel een feestje mochten bouwen.

Met twee doelpunten van Jens Van Hulle en een goal van Simon Van De Walle bouwde het tegen de Mickeys voor de rust al een 3-0-bonus uit. Bij de koffie stond het in het duel tussen Excelsior Mariakerke gelijk. Met twee doelpunten van Habyarimana knokte Zomergem zich evenwel in de wedstrijd en het werd nog enkele keren heel warm voor de kooi van Benedict Floryn. Kleit hield evenwel stand en dan was het wacht tot een verlossend telefoontje vanuit Mariakerke. Inias Smit vond dat er op de titel van zijn ploeg niet veel af te dingen viel.

‘Het werd vandaag toch een thriller. Ons eerste half uur was heel sterk en die 3-0 was niet eens overdreven. Tegen de wind in kregen we het een stuk moeilijker en blijkbaar werkte de gedachte dat we misschien kampioen konden worden, verlammend. Na de 3-2 was het bibberen tot het laatste fluitsignaal en het was na de wedstrijd ook afwachten of de 1-1 in Mariakerke op het bord bleef, maar de vreugde was er niet minder om. We halen naar mijn gevoel verdiend de titel binnen. Mijn spelersgroep verloor dit seizoen maar drie keer en telt twee speeldagen voor het einde 6 punten voorsprong. Met een 87-21-doelpuntensaldo liegen de cijfers niet. Met Jens Van Hulle en Simon Van De Walle hebben we natuurlijk een heel sterk spitsenduo en ook de verdediging bewees dit seizoen zijn degelijkheid. Het belangrijkste naar volgend seizoen toe is dat de spelersgroep intact bleef en dat we met enkele gerichte versterkingen klaar zijn om een reeksje hoger een rustig seizoen te spelen. In tweede provinciale wachten ons mooie derby’s tegen ploegen als Adegem, Ursel, Waarschoot, Bellem en wellicht ook Aalter. We kijken er dan ook naar uit. ’

Ook spits Jens Van Hulle genoot van de titel.

‘Het was natuurlijk mooier geweest indien we vooraf wisten dat we kampioen zouden worden bij winst. We hebben de klus tegen Zomergem geklaard en enkele minuten na de wedstrijd kon het feestje beginnen. Deze zege is vooral één van een sterk en ook jong collectief. Voor mezelf is het hoe dan ook een superseizoen, want met dertig doelpunten achter mijn naam ziet het er ook naar uit dat ik me dit seizoen tot topschutter kroon.’ (Dominique Lampo)