De organisatoren van de Survivalrun Meetjesland Staan weer op scherp. Volgende zondag, 17 november, staat de vijfentwintigste editie van een loodzware sportmiddag op het programma. De organisatoren verwachten niet enkel 600 deelnemers, zij mikken eveneens op ruim vijfhonderd kijklustigen.

“Survivalrun is een avontuurlijke buitensport waarbij atleten een uitgelint parcours door velden, bossen en grachten afleggen, terwijl ze tussendoor een hele rits hindernissen moeten overwinnen” licht Carlos Bonamie, voorzitter van de vzw Survivalrun Meetjesland, het gebeuren van volgende zondag toe. “Het zijn vooral touwhindernissen die de sporters op hun weg tegenkomen. Maar ook andere proeven zoals boomstamlopen en -hakken, boogschieten en kajakken komen aan bod. De lengte van een survivalrun varieert, afhankelijk van de reeks, tussen de 7 en 25 kilometer.’

Roger De Vlaeminck
De Survivalrun op en rond het Schipdonkkanaal wordt al voor de 25ste keer op rij georganiseerd. De komende editie heeft heel wat te bieden. “We richten ons niet enkel op geoefende atleten, maar ook recreatieve sporters die graag genieten van een dagje avontuur komen aan hun trekken. Er is een instapreeks voor beginnende recreanten van 7 kilometer, een recreatieve halve run van 10 kilometer en nog eens drie wedstrijdreeksen van respectievelijk 11, 17 en 21 kilometer.” Zelfs aan de allerkleinsten werd gedacht. “Voor hen wordt een afzonderlijke kidsrun opgebouwd van 1,5 of drie kilometer” besluit Bonamie. “De wedstrijden worden om 10 uur op gang geschoten door Roger De Vlaeminck als hij voldoende hersteld zal zijn van zijn bacteriële infectie van de jongste weken.”  Start en finishlijn zijn getrokken ter hoogte van de feesttent van Ter Moere langs de Moerwege in Adegem. Het spektakel is gratis bij te wonen.

(LK)