De zoektocht van ex-uitbaters (en eigenaars) Marc Claerbout en echtgenote Bea Hanssens naar een overnemer voor hun bekende feestzaal Mimosa in de August Van Ackerstraat, is vrij vlug geëindigd. In de persoon van Murat Sisman (34) uit Gent vonden zij een nieuwe uitbater die onmiddellijk grote plannen koestert.

Turkse origine
Murat (voornaam) is een Gentenaar met Turkse roots. Al zet dat niet persé een allochtone stempel op de plannen die de geboren zakenman heeft. In onze contacten met deze (galante en gedreven) nieuwe uitbater is geen spatje buitenlandse origine merkbaar. Hij spreekt en schrijft (in e-mails) vloeiend Nederlands en heeft zijn jeugd altijd in Vlaanderen doorgebracht. Hij liep hier school en voetbalde in de ploeg van Lovendegem en Latem ooit nog tegen FC Eeklo. Hij woont momenteel in Ursel. Na zijn studies Handel baatte hij in zijn geboortestad Wetteren 12 jaar lang een Pittazaak uit, vooral succesvol met een unieke grill-formule. Een tijdlang was hij oprichter en zaakvoerder van een firma in sportweddenschappen (“Bancobet”), tot een Duitser veel geld bood voor een overname. Vanaf begin 2019 was Murat echter vooral op zoek naar een grote feestzaal. “Turken feesten graag” weet hij van jongsaf en zijn buikgevoel vertelt hem dat er muziek zit in deze branche. Toen hij in contact kwam met de uitbaters van Feestzaal Mimosa was de zaak dan ook in 1,2,3 geklonken.

Make-over
Murat wou wel wat aanpassingen aan de bestaande infrastructuur van de zalen en begon onmiddellijk met interne verbouwingswerken voor een grondige make-over. Van twee aparte zalen maakt hij momenteel één geheel, met een capaciteit tot 800 personen, apart opsplitsbaar. Het kleinere zaaltje voor 150 personen blijft ongewijzigd behouden. Ook de uitbating ziet hij anders. Wie een feest bestelt kan zelf zorgen voor de externe catering.
Koken door de uitbater zelf is dus verleden tijd bij Mimosa. Murat kan wel – op verzoek – zorgen voor nodige assistentie in de vorm van een eigen ploeg zaalpersoneel voor bediening en de opruiming achteraf. Dat alles om de feestkosten te drukken naar het budget en op maat van de feestvierders zelf. De uitbater zal wel altijd aanwezig zijn (7/7) bij alle voorbereidingswerken en voor toezicht en hulp op de dag (avond) zelf.

Amper leeg
Feestzaal Mimosa, voorheen Salons Mimosa, is al decennialang een begrip in het Meetjesland. Het echtpaar Marc Claerbout en Bea Hanssens hebben de zaak 33 jaar lang uitgebaat. Tot zij in oktober 2015 de deuren sloten. Vanaf 1 januari 2016 nam het Gentse bedrijf ‘Coeur Catering’ de feestzaal over. Tot ook zij er begin december 2019 een punt achter hebben gezet. Nadien stond de feestzaal leeg. Amper een maand, want vrij vlug kwam Murat Sisman op de proppen.
Tegen half maart wil de nieuwe uitbater zijn openingsreceptie houden. Inmiddels komen met mondjesmaat vragen naar feesten binnen. Alle data zijn vanaf half maart nog vrij. Een drietal geïnteresseerden legden voor september en oktober al hun feest al vast.
Murat is steeds voor alle info bereikbaar op 0460/97.60.40.

Piet De Baets