• St. Laureins
09/10/2022

Danny en Ingeborg Vergauwe langs de Leemweg 82 in Sint Laureins hebben per 1 oktober hun zaak overgelaten en worden onderdeel van het RAIDA-fietsnetwerk, een joint venture met 22 winkels in België en 120 werknemers. De fietsenzaak van Vergauwe is gespecialiseerd in E-bikes, vooral met de merken Trek en Stromer. 
Danny: “Toen Stromer in 2014 op de Belgische fietsmarkt kwam, sprongen wij mee op die kar. Zeer snel behoorden wij bij tot de top 5 van Belgische Stromer dealers”. 
Danny is een kei op vlak van technische kennis. Raida hoopt erop dat hij zijn 35 jaar opgebouwde knowhow en technische kennis nog een paar jaar zal overdragen op een groter team. Op vandaag zakken klanten van heinde en verre af naar Sint-Laureins voor een elektrische fiets.
Ingeborg: “We hebben familiaal geen opvolging en deze samenwerking is de beste voor onze klanten. Ook bij Raida is de familiale sfeer nooit ver weg. Bovendien willen Danny en ik graag nog een aantal jaar meedraaien en onze jarenlange kennis en ervaring overdragen. Alleen hebben we geen zin meer in zorgen en administratieve lasten die vandaag bij een fietswinkel komen kijken.”
Er wordt door Raida op korte termijn uitgekeken naar een veel ruimere locatie, waarschijnlijk langs de Handelskilometer in Maldegem.
(PDB)

Danny (rechts boven) en Ingeborg (midden) geven voortaan hun zaak en kennis door aan Raida.